用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想請問住將軍澳/油塘/順利邨家長! ...
go

想請問住將軍澳/油塘/順利邨家長! [複製鏈接]

想請問住將軍澳/油塘/順利邨家長!

我代朋友問 , 佢個小朋友出年九月會升小一, 我朋友佢想搵近將軍澳/油塘/觀塘等附近既直資或國際學校, 唔知有冇媽咪可以報料呢?都幾急架 ! 麻煩晒! 如果可以既話 , 報料時請註明 [地區 . 校名 . 所屬類別 . 學費等 .... ] 十二萬個唔該晒 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

Re: 想請問住將軍澳/油塘/順利邨家長!

UP!!!

【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

Re: 想請問住將軍澳/油塘/順利邨家長!

你上小學校網個度物都看到la.

Re: 想請問住將軍澳/油塘/順利

可是宜家多數直資都收晒生!
以下網址可以看到各區學校資料!
http://embhsc.hkedcity.net/2003/primary/

而家先搵. 遲咗d喎.

起碼8成收哂生囉喎. 其他都2nd in 咗啦.

咁遲先揾既?

唔該晒namingo and mandy !

jannie :

係呀 ! 因為佢臨時時決定返嚟hk , 所以咁遲先搵囉 ! 我都唔醒起好多都收晒生添 ! 唔緊要啦 ! 我照比佢 , 或者好彩呢 ?
‹ 上一主題|下一主題