用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇人有九因歌個隻cd
go

有冇人有九因歌個隻cd [複製鏈接]

有冇人有九因歌個隻cd

想copy唔想買
thank you  

Re: 有冇人有九因歌個隻cd

我係大眾書局買呀$180有一隻CD、一隻VCD
係我個仔主動叫我買,買完後聽了2次話唔聽,話唱得好難聽,佢話另願自已拿紙背、現在我為有自已聽啦…

唔洗la,每星期唸一個組,很快入腦.

咪自己唱再copy to cd law 洗乜買   

Hochingman 寫道:
想copy唔想買
thank you  

我睇左佢地demo隻cd, d歌好難聽, 唔入耳, 仲要我比成200蚊, 我一定唔買.

我都係商務見到, 但覺得好貴, 我地以前都係自己唸, 唔洗CD/VCD.

我覺得沒有必要買它。其實小朋友直接用心去背就很容易背熟。小朋友背來背去不入腦主要的原因是沒有用心去記,有些畏懼。但如能多加練習,自然就行了。女兒現在也是讀二年級,開始背的時候是有些吃力,總是慢或記不牢或搞錯,畢竟她的記憶力不是一流的....後來我便抽多點時間不時和她一起反複練習,她的自信心也回來了,真的照我的話來用心去記,沒多久就背得滾瓜爛熟了....現在似乎也愛上了背乘數表,不管我忙不忙,反而不時主動背給我聽以示其「成就」。

navigator 寫道:
我覺得沒有必要買它。其實小朋友直接用心去背就很容易背熟。小朋友背來背去不入腦主要的原因是沒有用心去記,有些畏懼。但如能多加練習,自然就行了。女兒現在也是讀二年級,開始背的時候是有些吃力,總是慢或記不牢或搞錯,畢竟她的記憶力不是一流的....後來我便抽多點時間不時和她一起反複練習,她的自信心也回來了,真的照我的話來用心去記,沒多久就背得滾瓜爛熟了....現在似乎也愛上了背乘數表,不管我忙不忙,反而不時主動背給我聽以示其「成就」。

佢冇興趣嗎?而家想提高佢興趣先,咁味事半功倍囉!唔通下下用強權呀,罰呀個d呀,若果你唔鍾意洗碗既,我用強權要你去,你都好反感一樣。倒不如想辦法去提高你興趣重好,等你洗得興鬆,愛我既就只有我老公。
:verycold: :verycold: :verycold:

Dear all mama
thank you
‹ 上一主題|下一主題