用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 想請教BB已三個多月,欲買閃咭,有用嗎?係邊處買好呢 ...
go

想請教BB已三個多月,欲買閃咭,有用嗎?係邊處買好呢? [複製鏈接]

想請教BB已三個多月,欲買閃咭,有用嗎?係邊處買好呢?

各位經驗爸爸媽媽:

我係新手媽媽,想請教BB已三個多月,欲買閃咭,有用嗎?係邊處買好呢?可否指教。另外有甚麼值得買給BB学呢?謝謝!

Re: 想請教BB已三個多月,欲買閃咭,有用嗎?係邊處買好呢?

大前天於沙田大眾見到台灣印的數點卡, 超平呀~~ (比起GC)
但我仔已經太大, 唔

Re: 想請教BB已三個多月,欲買閃咭,有用嗎?係邊處買好呢?

我之前囡囡都有行GD嘅右腦方法, 好正.. 嗰時勁難搵materials.. 都係喺網上搵, 同自製.. 一張卡搞半日! :evil:

我都有d bit card 嘅softcopy gei..
要嘅 pm 我丫..   

homuimui 寫道:
各位經驗爸爸媽媽:

我係新手媽媽,想請教BB已三個多月,欲買閃咭,有用嗎?係邊處買好呢?可否指教。另外有甚麼值得買給BB学呢?謝謝!

I am interested . Can you tell me more. My daughter has already 2 year old . Is still useful. How about your softcopy , will you ...to me? Thank you

dobeedoraemon 寫道:
I am interested . Can you tell me more. My daughter has already 2 year old . Is still useful. How about your softcopy , will you ...to me? Thank you

我曾在沙田大眾見有得賣, 約數百元, 有中文、英文, 是台灣出版.
我個女在2歲時才開始用閃咭, 當時仍未這商品出版, 是自己做閃咭, 但效果也很好, 現在比同鹷小懂更多字. 5歲時已能自己閱讀報紙.

可否pm 給我.. thks!

可否pm 給我.. thks! 或email 到 [email protected]

我已買了大眾數點卡和中&英字咭, 請問
大家應什樣使用, 可否有人幫到我, 謝!

自製嘅話, 邊度買到d咭紙呢? 我去過大眾都搵唔到啱用...我想買圓角同硬身d.
唔知有冇媽咪知道呢?

Dr.Glenn Doman Flash card杜曼閃卡教學法中英數全套(有實物圖看)

Dr. Glenn Doman Flash card - 杜曼博士閃卡 - 杜曼教學法 -
中英數全套 1120張 (230gsm)

99% New $ 1400

詳情如下:
紙嘅重量 : 230gsm
數學咭 A4 size!!!
中文咭 A3切開一半, 字size 4吋! 橫印!!
英文咭 A3切開一半!! 字母size 3吋!

(1) 數學咭 <220張> 230gsm
(2) 中文咭 <500張> 230gsm
(3) 英文咭 <400張> 230gsm
99% New
全set中英數 <共1120張> 230 gsm, 我是在2008年7月中才購買,中英文各教了20個字,數學只教了15張點數卡,因為本人因工作忙至深夜實在無法抽到時間教,所以才出讓 ! 背面已貼好了Label,所以你買回家後不用做任何事了,省下好多時間 !

交收地點 : 沙田區
其他地區要再約時間 !
有意請mail : [email protected]
或pm我

Teaching Materials

Can I have your file in softcopy?

原帖由 chermum 於 07-1-16 18:32 發表
我之前囡囡都有行GD嘅右腦方法, 好正.. 嗰時勁難搵materials.. 都係喺網上搵, 同自製.. 一張卡搞半日! :evil:

我都有d bit card 嘅softcopy gei..
要嘅 pm 我丫..   

...
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://bd.lilypie.com/vWMMp8.png[/img][/link]

‹ 上一主題|下一主題