用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 鋼琴無用幾年,有兩個鍵無聲,唔知有無得整? ...
go

鋼琴無用幾年,有兩個鍵無聲,唔知有無得整? [複製鏈接]

Re: 鋼琴無用幾年,有兩個鍵無聲,唔知有無得整?

我屋企個琴, 有個黑色鍵甩左出來, 係咪自己用強力膠貼番上去就得呢?? 你地有冇遇過呢個程況?? 常唔常見呢? 我個琴的牌子是Kawai, 三萬元購入的, 用了四年, 咁兒戲?

Saridon,

我個琴在柏斯琴行買的, 因為仔仔在柏斯學琴, 我又唔識tune琴師父, tune琴也只是叫鋼琴老師介紹, 但早一個月前剛tune完琴後一個星期就甩左個黑色鍵出來.....真係早唔甩遲唔甩!!!  

請問嘉惠琴行tune琴幾錢呀? Thanks!!

YanYan0116 寫道:
[quote]
namingo 寫道:
我屋企個琴, 有個黑色鍵甩左出來, 係咪自己用強力膠貼番上去就得呢?? 你地有冇遇過呢個程況?? 常唔常見呢? 我個琴的牌子是Kawai, 三萬元購入的, 用了四年, 咁兒戲?

嘉惠應該有10年保用.[/quote]

係呀? 但我個琴在柏斯琴行買的, 嘉惠保唔保呢??

Saridon,

我大約四年前在柏斯買了一部Kawai琴, 是鋼琴教師推篤的, 佢話Kawai的琴好喎....但之後我都冇見過柏斯有Kawai琴買lu ~~

謝謝你send俾我嘉惠的電話, Thanks^^

SARIDON 寫道:
namingo,

嘉惠當然唔保啦,我覺得你應該打電話去問柏斯琴行.

不過我覺得好奇怪,嘉惠做Kawai總代理已經好多好多年,點解柏斯琴行還會有Kawai琴賣??
‹ 上一主題|下一主題