用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2006 SC Lower 家長!(page 2)
樓主: TSLiu
go

2006 SC Lower 家長!(page 2) [複製鏈接]

Re: 2006 SC Lower 家長!(page 2)

Hi 心心,

等我又回贈你新詩:

多謝你關心,
心心確細心,
你也要緊記,
穿好禦寒衣!

簽名被屏蔽

Hi tiggger,
如果真係唔舒服, 休息多一日好d! 星期四返學記得帶口罩, 最怕剛好番抵抗力弱又容易受到感染! 你有冇兒童口罩? 我之前買o左好多盒兒童口罩, 係粉紅色好cutie o架! 你須要的話, 我星期四帶d俾你囡囡看門口!

cherriemama,
一定唔會, d老師一傾就知你put words into a child's mouth, 佢哋要睇小朋友最真嘅一面, 我唔會mould到DanDan啱任何一間學校, 每一個小朋友都有其獨持之處, so even DanDan百厭, I am still proud to present his 真面目, 你liki佢咪收佢囉, 唔liki咪=大家唔係大家杯茶.  But more importantly, d面試班幾掠水吓, 收成皮野, 我邊俾得起?

cherriemama 寫道:
想問下大家有冇打算報小一面試班?  

心心,
我知你liki LS, 咁你放心, 我唔會同你爭, 因我好介意佢兩樣野, 1)中文教學 & 2)排名次, 除非DanDan in 10間10間都衰晒, 而咁啱抽到LS, 我先會consider LS, 我諗無咁黑仔卦.你一向好運, 抽到唔出奇, Good Luck.  我就間歇性黑仔, 所以都幾擔心吓.

簽名被屏蔽

Hi 心心& danielboy,
Dan Dan & Naoki咁醒你o地梗係唔洗擔心, 但Cherrie到E+仍有少少separation anxiety, 所以我有少少顧慮!

Hi  tiggger,
試下叫Miss Cheung同佢講下口罩的正確戴法, 老師講一句, 好過我o地講十句!

簽名被屏蔽

Daniel邊度醒呀? 佢強項係攪笑啫, 我就未聽過邊間小學揀小丑. 少少separation anxiety好common啫, 我好多friend嘅小朋友都有, 相信d interviewer會understand.  另外我唔信面試班喺呢方面幫到你囉.  不過我有興趣開面試班, 應該係條財路.

Hi danielboy,
多謝你寶貴意見, 我諗我都唔join lu! 不過如果你開面試班, 我都會考慮下! Dan Dan咁醒目, 有其母必有其子, 等Cherrie向你學習下都好!

tungtungma/danielboy/cherriema:
我真係唔係氹妳o地! 我朋友真係咁講, 但佢唸錯幾多/漏o左幾多我就冇詳細問!
希望大家o既小朋友都有好成績!

cherriema:
嘩! 睇到流晒口水! 賣相同味道都咁好, 真係好pro o咼!
不過, 雖然都好想試o下, 我都唔敢order妳整, 妳返工on shift咁辛苦!
或者下次gathering, 睇o下可唔可以試o下妳d手勢!
小一面試班, 好多人都話唔好, 連好多學校o既校長都唔贊成, 可能見到小朋友都係答一式一樣o既答案, 表現唔到小朋友o既真實一面!

danielboy:
我覺得呢d先係佢自信o既一面! CCKG都收佢啦! 所以要對DanDan有信心o咼!

心心:
原來妳餅都咁好, 仲做o左兩個鐘咁耐! 真係抵讚!

cherriemama

您真係入得廚房出得廳堂,      
外表唔重要只要心意巳足夠.....

你地會唔會有弟弟妹妹想報sc呀? 如果有呢一d都唔洗擔心, 因為實收。我個女當日試又喊又發脾氣又唔講野, 前後只係講咗一句bye-bye, 一句多謝。結果我要求上午羅福道, 佢就比咗我, 不過我想要英普班, 但結果只有廣東話班。

cherriemama and tiggger

你地會唔會帶小朋友去今個星期六Marcus的生日會呀?如果會去, 我地相認下吖。
Wendysoft ^_^' 做媽咪真係好辛苦!

Angel cherriemama,
You are so wonderful.  I can feel your “HEART” and really want to try the taste.  HeiHeiMa's idea is so good.  Please kindly make one for us in next gathering. Cherriebaba and Cherrie both are so lucky.

HeiHeiMa,
RE: Chinese Speech
Thanks for your warm comfort.

心心,
I will pm you the details about HK Children Choir after I contact that mom.
Yes, the girl is studying in Norfolk Road as well.  Do you want to go there with somebody?  I am just a middleman.  I won't take any responsibility.

danielboy,
e...I never heard that song.  Let me ask her tomorrow ‘cos I need to ‘wet’ tonight.  
(面試班) – 你開班我地好多人參加喎,bk友收平d得唔得, 至少有8折啦.

wendysoft,
Don't take it for granted.  Probably you are fortunate to have this offer.  I know a friend whose second daugher can't be allocated a seat.  

danielboy,
要帶茶點呀!  Yesterday 我個女收錯風, 以為好多野食, 話唔洗帶茶點, 原來是 playtime 其中一項活動, 每人一條腸 (i think 1 節), 一塊 ham, and some vegetable.  我個女好可憐咁話 : 我茶點堂淨係飲水o乍!  對佢黎講一定好難受, 因佢超級為食的.

tiggger,
希望你個女快d好返!

d cake 靚到咁o既!  勁!  真係多才多藝, 睇怕你琴棋書畫, 樣樣皆精啦!

0203Ma

heiheima
生第2個係1早plan 左ga, 我隻佬識湊小朋友都係我放產假時先體會到ga.

我唸D 小朋友都好期待聽日食火鍋, 個女係甘remind 我星期4 要帶碗同叉番學, 驚C 無得食

cherriemama
你好掂呀, D 蛋糕好鬼靚, 好想食tim.
小學面試班, 我都唔會比sara去上. 係我感覺上呢D 所謂ge面試班, 好似要train D小朋友用1種模式去答問題, 同係KV 學ge 模式無嘜分別, 真係1D都唔多buy.

danielboy
你點會慘呀, 你老公係超大好人, 對個仔有細心, 真係正到"臂".
無magic E 咪??? 唔通佢沙我.
琴晚sara都話學Phonic K

估唔到你老公都識同Naoki 做功課, 真係抵賺
Naoki liki 同女仔玩, 讀男校唔好咪?? 你都知sara都liki 同男仔玩, 我就好想你sara入女校拉, 起碼係求學時期可以專心學業, 唔好攪攪陣.

danielboy/心心
LS 排名次ge 咪.... 哇.....我地做呀媽ge 會好大壓力.

簽名被屏蔽

cherriema,

哇, 睇見都想食, 你hb同女女實在太幸福啦    你真係好鬼正既jet

報小一面試班, 我諗我唔會報喇, 好睇當時小朋友個表現, 尤其我個女, 報左都晒錢, 成日中意玩作對

HeiHeiMa,

我有朋友個女昨天朗誦, 佢話個judge比分好緊, 多數7x, 連張學友個女都只係83分 不過我都志在參與既, 有7x分都滿足啦

Keen Mind Vs SC 點棟呀? 今早收到很多朋友電話.

tiggger,
oh...hope your daughter gets well soon.

wendysoft,

都唔一定實收架, 我有d朋友今年報, 好多弟妹都唔收喎, 我諗要睇當時多人報否, 同埋係咪仲係度讀緊, 如已畢業又會爭d, 我就有d擔心, 因到細仔報時家姐已讀完喇

Hi HeiHeiMa, chingyu, yummy-baby, sara-mama, tungtungma & 0203Ma,
下次gathering整蛋糕冇問題, 最緊要大家賞面, 食過真係好味至讚啦!

Hi wendysoft,
星期六Cherrie要上興趣班, 咁o岩撞晒兩班, 所以去唔到Marcus生日會, 我已經叫Cherrie預早送o左birthday gift俾Marcus!

Hi tiggger,
近日天氣凍o左好多, 等你囡囡好番晒記得帶佢去打流感針, 我都幫Cherrie訂o左支, 我年年都幫佢打, touchwood佢真係好少感冒!
‹ 上一主題|下一主題