用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站 part.17
go

油塘小學家長站 part.17 [複製鏈接]

Re: 油塘小學家長站 part.17

我都係呀
雪文 寫道:

入咗幾十次入唔到BK呀     

好快又一個學期,時間真係過得快,我仔仔返基法返得好開心,基法令佢改變,自信好增加咗,我食飽,我出去行街街先.
雪文 寫道:
美美, 仲未收到通告, 又一學期了, 又要俾錢了.

雪文

我想問你知唔知下學期再有無課外活動報?因為普通話才藝班會喺十二月完哂.

HIN_bb

我應該無問題,我過兩日再覆實你啦.
HIN_bb 寫道:
柔美,funfun

我地30/12去飲茶,你地得唔得閒呀?

我好開心,因為頭先買咗三份玩具,有竹蜻蜓,hello kitty保齡球同tamama電話,兩個仔表現好好,當獎勵吓佢地,tum佢地開心.

KY2004

個仔聽話都係想tum我開心,我買禮物俾佢.都係想tum佢開心,大家都開心就最好.因為個個都要人tum.[quote]
KY2004 寫道:
美美:

真係直得開心呀! [quote]

KY2004

世上唔會有絕對乖嘅小朋友,要唔同角度去睇佢地,我會欣賞佢嘅進步,例如咁講:如果你囡囡好激你,而下次佢又無咁激你,呢個都係一個進步,同埋你同講多d鼓勵說法,用同理心去溝通,小朋友就會覺得你好體諒佢,佢會覺得你好明白佢[quote]
KY2004 寫道:
美美:

個仔聽話都係想tum我開心》》你個仔好乖呀!好感動呀!但我個女唔tum 我不特止,仲激到我CC

雪文

全港最平$21.之前喺其他地方睇到買$35,你想買?
雪文 寫道:
up up [quote]
雪文 寫道:
美美, tamama電話, how much ??
[/quote]

KY2004

你唸唸吓你囡囡嘅優點就浮現嗻腦.

其實每個小朋友都係純真可愛,如果佢地得到父母嘅欣賞同鼓勵,佢地就會對人對事嘅價值觀,都會提升,我以前要求好高,唔明自己個仔點解呢樣做唔到,嗰樣做唔到,咁樣只會另佢缺乏自信,我做錯,所以我以後一定要做好d.[quote]
KY2004 寫道:
美美:

你講得

雪文

你唔好懶醒,我白羊座.[quote]
雪文 寫道:
美美, 你是否處女座 ??[quote]

雪文

我30出世.

我可以幫你買,不過得返一個tamama,keroro得唔得,如果0係就要等返貨,但你要有心理準備,呢掛聖誕,老細話主力會返聖火野,要十二月先返其他貨.
雪文 寫道:
咁同我仔一樣

你幾號生日呀 ?  請埋我哋吃cake

[quote]
柔美 寫道:
雪文

你唔好懶醒,我白羊座.[quote]

雪文

小朋友一定會有大頭蝦事件,經一事長一智囉.
龍舌蘭 寫道:
囝囝有責任自已要帶齊野的. 有d教訓係好事, 唔好自已下下攬上身. [quote]
雪文 寫道:
講埋先, 老師無罸, 但寫咗手冊.

我剛剛真係好 加, 擔心因此我仔俾老師罸.
不過老師都閙咗佢. :cry: [quote]
KY2004 寫道:
minnie:

冇事咪好囉! [quote]
[/quote]

咁多位, 我又嚟啦.

點解最近hin_bb咁少上嚟?

hin_bb

我想知去邊度飲茶?

聖誕我老公要返,我要孤苦伶丁帶兩個仔搵節目.

hin_bb

我邊間都無所謂

bk成日hang機

雪文

我淨間幫你買keroro電話.

我要出街幫雪文買,轉頭傾啦,bb.

雪文

我幫你買咗,你幾時要呀?

各位

好多新股,唔知招邊隻好?

有無基法家長喺度?

雪文

點解我個仔默書100分又無讓我造飛貼紙?

今日都可以攞俾你.
[quote]
雪文 寫道:
美美, 你幾時方便call我攞啦, 唔該.

你有咩事呀 ?[quote]
‹ 上一主題|下一主題