用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK07K1mami開心聚會﹐歡迎讀緊YORK的小朋友家長一同分 ...
樓主: 肥仔mami
go

YORK07K1mami開心聚會﹐歡迎讀緊YORK的小朋友家長一同分享 [複製鏈接]

Re: YORK07K1mami開心聚會﹐歡迎讀緊YORK的小朋友家長一同分享

York K1有普通話讀的,一星期上一堂, 都學到少少返黎既
yanni-ma 寫道:
York 的家長:
請問有普通話讀嗎?
Thanks!

Re: YORK07K1mami開心聚會﹐歡迎讀緊YORK的小朋友家長一同分享

Hi Gertrude,

Apart from the course fee, book fee and mis. charges, is there any extra expenditures? Would you please give me a rough estimate on extra charge per year. Thanks a lot.

I know English is good but how about other subjects?

As advised by their Headmastress, they provide some homemade VCD/DVD to assist students, what's your comments about this extra learning aids when compare with the Disneyland or others?

Looking for your valuable advice.

Chi Mam

KSM 寫道:
多謝晒你寶貴意見, 那麼我便放心面試了, 不過現在我都幾十五十六, 報了幾間, 包括宣道及聖保祿, (不過機會不大, 聽聞他們收大仔, 我仔九月出世), 到時順其自然罷.  不過想問多句讀完約克, 除升約小外, 多數去邊間 ?

乜仲有約小o既咩?
我是藍的
錯錯錯
我是男的

Dear all moms,

My son also will join York K1 by next year.  

My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

經長時間細心考慮終於都係撰擇約克,因為聽到各位有小朋友係約克讀過或就讀嘅家長意見後本人得出一個結論york隨左商業化之外都可以給小朋友一個開心及獲得知識的童年.

關於約克的課外活動,我自己比較喜歡劍橋英語,因為讀小一至小二的課程(包括聽、講、讀、寫)四方面,費用大約$100/堂,唔算貴.

請問york kindergarten 有無默書,測驗呢?

ruby-cheng,

Hi,York由K1開始一年有兩次評估(考試),但默書要到K2才開始.

唔好意思, 請問你地係未講緊九龍塘約克英文小學0既幼稚園呀? 我想同佢報08 K1, 想問下你地意見? 其實英文堂的時間佔幾多呢, 有無教中文同普通話0架? 學費係未 $2600/月, 有無住大圍係搭校車? 幾$? Thank you very much!!!!!!!!!!

Gertrude,

Thanks for your reply.

Gertrude 寫道:
ruby-cheng,

Hi,York由K1開始一年有兩次評估(考試),但默書要到K2才開始.

我想問如果我現在才去申請07的k1學校會不會接見呢??

ww_so,

應該可以,但你最好打電話問校務處先,Tel:23361119

Gertrude

Thank you! Let me try!!!

Gertrude 寫道:
ww_so,

應該可以,但你最好打電話問校務處先,Tel:23361119

Gertrude

我囡囡都會係07年入讀k1-am! 都係12月尾先報名.. :  :

Did they ask you why you apply so late??

lbb 寫道:
我囡囡都會係07年入讀k1-am! 都係12月尾先報名.. :  :
Snoopywan

Yes, the reason is that I moved recently and heard that York teaching English is very well, so applied a bit late, but they still helping me for confirming a am class.  The teachers are nice and helpful.   

各位媽媽,

我想問YORK 可否用學卷呀, thx

meldoy2216 寫道:
各位媽媽,

YES

Crystallam519 寫道:
[quote]
meldoy2216 寫道:
各位媽媽,

YES [/quote]

唔係超過 $2400 學費唔apply得咩?? YORK 好似over 左 ga   

約克的小學部已經無左好幾年架啦!!!! (一個曾左約克小學教書的人上)

OO記 寫道:
[quote]
KSM 寫道:
多謝晒你寶貴意見, 那麼我便放心面試了, 不過現在我都幾十五十六, 報了幾間, 包括宣道及聖保祿, (不過機會不大, 聽聞他們收大仔, 我仔九月出世), 到時順其自然罷.  不過想問多句讀完約克, 除升約小外, 多數去邊間 ?

乜仲有約小o既咩?[/quote]  
‹ 上一主題|下一主題