用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生, 培正, 崇真 - 你們怎樣排選擇次序? ...
樓主: ysnmama
go

民生, 培正, 崇真 - 你們怎樣排選擇次序? [複製鏈接]

Re: 民生, 培正, 崇真 - 你們怎樣排選擇次序?

ob1 寫道:
九龍塘優質阿婆:

唔使咁勞氣,我從來都冇黎橫折曲,我沒有說民生半句不是,我講的都是事實。

全港有114間英中,唔通間間都是一流。在我心目中,拔萃喇沙等級數是一流英中,其他的只算二三流英中,我又不是說他是四五流,所以我講的都是事實,唔通你覺得佢係拔萃喇沙等級數一流英中?而培正是傳統名校,頂級中中,所以我叫你們不要經常拿些地區性二三流英中與培正相比自枱身價,而只有某些家長自以為自己是一流矣。

還有,你都唔知我係乜嘢身份,點解話我影衰晒培正咁冇品呀,老人家。

吉蒂貓/EQ:

我係唔係培正家長並唔重要,不要自以為是,唔通我做咗港大、中大或者哈佛、耶魯既家長你就對港大、中大或者哈佛、耶魯其他既家長有偏見?又唔比你個女去讀呢D學校?你D乜嘢理論?

還有,你個女讀村口間幼稚園咪讀村口間幼稚園囉,關我乜事,點解唔俾人批評其他二三流學校?

Cicada:

你講嗰D民生名人除林伯 (已故),、黃麗松(己退休)、王維基、葉詠詩外,其他名人我真係孤陋寡聞矣,如果娛樂圈名人都算(培正既王晶、關錦鵬、黎姿、黄杏秀….我都冇當係學術界名人)係名人校友的話,咁娛樂圈內有成幾千個明星,咁D明星佢哋全部讀既學校咪變作名校?

又是那句,講多無謂,不要再拿些二三流學校與培正相提並論,自抬身價了。
   totally agree      

Hi everybody, could we change to other topic.
Do you have any informations know the chance accept our kids by 培正 for 2007 K1.

deleted
我女女畫得好靚呀
‹ 上一主題|下一主題