用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 Help!聖瑪加利男女/崇真中學
go

Help!聖瑪加利男女/崇真中學 [複製鏈接]

Help!聖瑪加利男女/崇真中學

本人想同小女兒轉校,以下是心儀的直資中學,請各位家長俾些意見
(各方面….. 教學方法, 學費,環境及校風等,…) 謝謝!!!
1 ) 聖瑪加利男女子英文中學
2 ) 崇真中學

Re: Help!聖瑪加利男女/崇真中學

我同事個仔讀聖瑪利. 我見佢讀得幾好,佢依家讀中四, 佢每個學生可以揀一樣外交學,我同事個仔讀緊日文同法文, 所以交學費都幾抵
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

兩間都有朋友子女讀緊
個人鐘意祟真多些
但校園方面會鐘意聖馬加利
配備好好多

Hi YauYauCLS,

Can you tell me why? Are your daughter in F.1.

查實是我女遲些升讀F.1 , 而我

我每天搭地鐵都見到此兩校學生,校風方面祟真較純樸和較有禮貌,不會在車大聲說話。
YauYauCLS 寫道:
本人想同小女兒轉校,以下是心儀的直資中學,請各位家長俾些意見
(各方面….. 教學方法, 學費,環境及校風等,…) 謝謝!!!
1 ) 聖瑪加利男女子英文中學
2 ) 崇真中學

雖然話聖瑪加利同以前個間唔同姐, 但係比人印象就有關, 不過有得開外語又真係幾好喎.

祟真/聖瑪加利都無咩以前成績看到, 其實真係好個人架, 鐘唔鐘意.
‹ 上一主題|下一主題