用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 34 區各位媽咪 ,中唔中到自己心儀嘅學校呀? ...
go

34 區各位媽咪 ,中唔中到自己心儀嘅學校呀? [複製鏈接]

34 區各位媽咪 ,中唔中到自己心儀嘅學校呀?

如題

超級版主

Re: 34 區各位媽咪 ,中唔中到自己心儀嘅學校呀?

都唔知個校長係唔係玩針對,定係間學校真係咁多在校兄姐可直接入讀,我係舊生有20分都入唔到農圃道官小。     

我睇錯左上年個result,我老公去左學校睇先知話有個仔個名,今年佢地竟然仲未放result上網,等我search到個舊ge result,嚇死我
(人地馬頭涌、農圃道官小下午--而家ge九龍塘官小一早就有放result上網,點解農圃道官小d it 職員唔做野!   

召藥師,

唔係呀﹗20分都入唔到?我15分都入唔到啦﹗您多我5分都唔收呀﹗真唔明白﹗

召藥師

你幾点鐘上網 check 唔到呀?  

我大約 10:00 上網 check 已經有result 。  Anyway,  恭喜你啦,今次攪掂唔駛煩 lu.......

想問問知吳知協恩幾多分入?
我得15分, 無行!!!

cclbaby

你也是報了農圃道官小嗎?你的意思是入到還是入唔到呢?

召藥師 寫道:
我老公去左學校睇先知話有個仔個名,今年佢地竟然仲未放result上網,等我search到個舊ge result,嚇死我

她地誤會左喇,召藥師個心肝已經入左啦   
恭喜晒

Yingmom

你個心肝宝貝又如何呀?

超級版主

乖乖 寫道:
召藥師

你幾点鐘上網 check 唔到呀?  

我大約 10:00 上網 check 已經有result 。  Anyway,  恭喜你啦,今次攪掂唔駛煩 lu.......

你都係報左農圃道官小?
我到宜家都睇唔到網上結果呀~你有冇link?

召藥師

Yes, 我都係報農圃道官小,OK 咗啦!

你試下以下綱址,入左之後有一個細窗彈出嚟,內面有幾個 subject,其中一個取錄生名單。
http://www.frgps.edu.hk/first.htm

超級版主

乖乖 寫道:
召藥師

你試下以下綱址,入左之後有一個細窗彈出嚟,內面有幾個 subject,其中一個取錄生名單。
http://www.frgps.edu.hk/first.htm

唔該哂!
原來佢地整個POP-UP window show出黎,我個ie同firefox都block左pop-up,都唔明佢地點解咁懶唔肯加條link係校網度,等我依d'advanced user'傻下傻下咁唔知道有得睇。

你個係囝囝定囡囡?恭喜哂!

各位mammy,我要等第二輪了,請問"陳瑞琪"好還是"馬涌"好呀??

陳瑞琪!!!
LuLuCheung 寫道:
各位mammy,我要等第二輪了,請問"陳瑞琪"好還是"馬涌"好呀??

召藥師 寫道:
[quote]
乖乖 寫道:
召藥師

唔該哂!
原來佢地整個POP-UP window show出黎,我個ie同firefox都block左pop-up,都唔明佢地點解咁懶唔肯加條link係校網度,等我依d'advanced user'傻下傻下咁唔知道有得睇。

你個係囝囝定囡囡?恭喜哂! [/quote]

我個係囝囝呀!  你呢?  大家遲 d 可能係同班同學啊!  

乖乖:
我個心肝係囡囡,得15分當然入唔到協恩,唯有等明年6月大抽獎!    希望大家一齊有好運行啦  

Yingmom,

希望你明年 6 月大抽獎成功!!努力加油.......

I have got only 15 points, but I chose Heep Yunn, of course fail la....

For girls in Net 34, what are your choices?
1st:
2nd:
3rd:

超級版主

乖乖 寫道:
我個係囝囝呀!  你呢?  大家遲 d 可能係同班同學啊!  

我個都係仔呀! 到時大家可以多d交流。
以前讀小學,學校透明度唔高,而家要家校合作,家長又有互聯網依個咁方便ge渠道交流,希望個個小朋友都有愉快ge校園生活。

viviysy,
Many many thanks! Do you know the brand no. of 陳瑞琪 & is this school are situable for active boy. thanks again.

viviysy 寫道:
陳瑞琪!!![quote]
LuLuCheung 寫道:
[/quote]

Yingmom,

我女兒都係15分而都係選了協恩, 當然都係唔得啦! 仲話今年出生率低左, 咪又係爭餐懵!
你會否大抽獎時繼續抽協恩呀? 係唔係太多人選協恩而應該放棄呢? 我都唔知應該點選校? 其他人又話我選的學校太出名太多人爭所以機會好微? 唔通我要選些較差的學校?   
‹ 上一主題|下一主題