用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃浸,綠楊,聖母..唔知點揀,可否比d意見,thanks! ...
樓主: 奀皮仔
go

荃浸,綠楊,聖母..唔知點揀,可否比d意見,thanks! [複製鏈接]

Re: 荃浸,綠楊,聖母..唔知點揀,可否比d意見,thanks!

tang9130 寫道:
暫時我都冇諗呢個問題,因為這幾間學費都係可以接受到,但反而最重要係升小學,因本人係第一個小朋友讀書,所以真係唔知點選擇,同又唔熟呢區

咁我簡單講下幾間學校既事(我d表妹同朋友都有讀其中既school,  荃浸:老師1:9,有好多親子活動,功課都ok.  士德:佢教學方法最特別,沒有特定既教學,但最好小朋友係比較主動,如果唔係好難明白佢地既教既野. 綠楊:佢地英文老師都多,k1 1/3time k2and k3 1/2 time, 功課最多,但佢地話升小學就舒服d,因為佢地都幾深,但可能小朋友會辛苦少少.
聖母:最簡單既一間小學,但老師ok,但都好多人like,我都唔知點解,佢係一個老牌子,(以上只係本人聽朋友,親友所講得知,如有錯誤,唔好意思,但多數都唔會大錯既)   

Re: 荃浸,綠楊,聖母..唔知點揀,可否比d意見,thanks!

thx!你真係比咗好多保貴既意見我,我諗我都決定咗讀荃浸,希望冇選擇錯啦!    多謝你

唔洗客氣,希望你小朋友讀得開心啦   
‹ 上一主題|下一主題