用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃浸,綠楊,聖母..唔知點揀,可否比d意見,thanks! ...
樓主: 奀皮仔
go

荃浸,綠楊,聖母..唔知點揀,可否比d意見,thanks! [複製鏈接]

Re: 荃浸,綠楊,聖母..唔知點揀,可否比d意見,thanks!

我係全職mami,所以冇大影響,不過好似返上午d時間會好用d

Re: 荃浸,綠楊,聖母..唔知點揀,可否比d意見,thanks!

但去士德面試0個日,個副校長話有機會有學卷喎 !

我就一定要揀上午囉...聽過一個現職幼師朋友講過,佢教咁多年,唔知點解上午班學生總係叻過下午班,包括行為操守發展方面。
§ 吾家三寶 §
Trevor※Marcus※Arianna

奀皮仔 寫道:
小麵麵,
有冇申請轉上午?
公式我知點計,不過家庭成員係咪一定要同住呢?

我冇幫囝囝轉上午呀,因為我老公返下午,so可以一齊出門口,因為我住果到好唔方便,荒山野嶺    ,so囝囝12月先2歲,好似太細,唔想佢太辛苦
,而係未一定要同住我就唔記得,呀!我找到學費減免組電話
21506118,有專人解答

係咪因為下午班冇得訓晏教     
妳0既現職幼師朋友,有冇比d專業意見妳點揀

tsznok 寫道:
我就一定要揀上午囉...聽過一個現職幼師朋友講過,佢教咁多年,唔知點解上午班學生總係叻過下午班,包括行為操守發展方面。

咁返全日個d未好勁lo,讀三年姐,最緊要小朋友喜歡返學,唔一定好叻,最重要係令到小朋友覺得返學係開心,多唔多功課,係未科科100分,係未最叻都唔係緊要,最重要係佢大過左之後都覺得返學係一件最開心,最能夠學到佢想學既野

士德學費過左好多(我記得)佢地係未會減學費

咁0個日副校長又冇講明係咪減學費喎,只係話好大機會攞到學卷
小麵麵 寫道:
士德學費過左好多(我記得)佢地係未會減學費

其實你可以打電話問下,佢一定答你,又可以問埋有冇學費減免,問下得過知字都好呀

咁多位,要閃喇...睡魔急call
c u later

小麵麵,

請問妳係咪有親朋0既小朋友讀過至揀luk yeung?

我表妹讀緊k1,而且我好多時都會留意d小朋友放學果時個樣,佢地個樣會話比你知開唔開心

hi你們好我係初來報到我其實都好煩問題同你們一樣
綠楊收咗荃浸收咗聖母收咗現在等緊士德覆,因本人
家住大窩口,大家請比本人一個意見thx,邊間會好0的
因本人明天要留位,但本人已放棄了綠楊了
奀皮仔 寫道:
3間都收了亞b....請大家比d意見如何選擇

tang9130,對不起沒有回答你的問題 ,但我好想回應好多人話荃浸校舍細﹝只有地下及一樓﹞,這點我認同,不過其實學校已經常常可以利用教會二樓禮堂進行一些集體聚會,以及四樓副堂進行一些教學及體能活動,而且這裡環境不錯,二樓禮堂夠莊嚴,四樓還是新裝修呢! 相對其他設立於商埸內之幼稚園好好多!  :  

tang9130 寫道:
hi你們好我係初來報到我其實都好煩問題同你們一樣
綠楊收咗荃浸收咗聖母收咗現在等緊士德覆,因本人
家住大窩口,大家請比本人一個意見thx,邊間會好0的
因本人明天要留位,但本人已放棄了綠楊了[quote]
奀皮仔 寫道:
3間都收了亞b....請大家比d意見如何選擇
[/quote]
其實你心點都有排位,因為每間學校都有好有唔好

咁總括尼講,荃浸係荃灣區都叫數一數二,咁如果講弟日升小學個前景又好唔好呀朋友
Mikiwong 寫道:
好多人話荃浸校舍細﹝只有地下及一樓﹞,這點我認同,不過其實學校已經常常可以利用教會二樓禮堂進行一些集體聚會,以及四樓副堂進行一些教學及體能活動,而且這裡環境不錯,二樓禮堂夠莊嚴,四樓還是新裝修呢! 相對其他設立於商埸內之幼稚園好好多!  :

但因本人係擔心弟日升小學姐

tang9130 寫道:
但因本人係擔心弟日升小學姐

讀邊間幼稚園係唔會有影響

tang9130
重有就係你選果幾間學校既教學方法都好唔同,學費都相差好遠,你有冇諗下喱個問題呢

暫時我都冇諗呢個問題,因為這幾間學費都係可以接受到,但反而最重要係升小學,因本人係第一個小朋友讀書,所以真係唔知點選擇,同又唔熟呢區
‹ 上一主題|下一主題