用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日剛收到約克k1入學信了,約克家長可否發表 ...
go

今日剛收到約克k1入學信了,約克家長可否發表 [複製鏈接]

今日剛收到約克k1入學信了,約克家長可否發表

Re: 今日剛收到約克k1入學信了,約克家長可否發表

1.我朋友個女在york讀k2她說女兒學到很多野!
2.07~08年受惠
你女兒讀am or pm???我女兒在21/11要交留位費,但我等候令一間通知所以15/16

乜York 都有學券優惠? 係真唔係,佢係私營幼稚園,學費又超過左$24,000...

暫不受惠於學劵制
我兩兒子都就讀約克,phonics教得很有水準,入小學的壓力相對減低不少,而且活動多,不死讀書,他們都很愛上學

Hi Fungmamei & cj177916

學校

Hi AgnesMam,

約克學費唔係多過$24,000一年的嗎,點解會有學券? 學校有冇話點解? 我好想知呀, 因為我正考慮此間幼稚園. Many thanks.

AgnesMam,

即係調減學費啊?怎調法?

cora_BB

你好!我仔仔入 YORK 讀 N1 已三個月, 所得的結果比我預期中好! 因我仔是 12 月細仔, 現時都是班中最細的, 我都擔心佢追 Ng 上班中的大仔、大女!  不過佢而家又 ok wor!

可認到這三個月的中文字, 英文就進步得快D, 如 : oral 對答, 因我並沒有克意和他用英文溝通, 但佢反而可失驚無神用英文單字或簡單句子問我問題或表示意思!

最重要係佢返得開心同活動教學較適合我隻 monkey!

Hello 各BK媽媽

我已付留位費"約克"
開始時也1516, 因看到很多對"約克"不好的意見

現看見各位的留言, 我放心很多了

有冇媽咪知道york會否減學費?

簽名被屏蔽

cj177916 & maggieszt

係咪減學費? 詳情學校未公佈, 稍後校方會為家長舉行一個座談會, 到時再通知你地啦. 其實我自己覺得佢地既程度唔差架, 英文幾好之外, 成日都有活動攪(自願性質), 開學3個多月己經有好多活動, 例如行cat walk, halloween party, 秋季旅行, 一人一花活動(康樂及交化事務署舉行), 慈善聖誕樹掛飾設計(香港血癌基金), 與外國學校進行視像會議(k3學生), 越洋送禮物賀聖誕同聽日賣旗籌款活動(公益金).  因為想小朋友接觸多些課外生活/知識, 而且不是每間學校都有此機會, 所以我大部份都有參加   

我的女兒也被取錄了

Thanks AgnesMam,

有乜新消息就通知我地啦.Many many thanks.
該用戶已被刪除

Me too.

I want to know the Maths is in English or chinese?

Thanks.      
jojo888 寫道:
Hello 各BK媽媽

我已付留位費"約克"

英文幼稚園, 理應用英文.
Anyway, 我不清楚!!!    

不是全英,不過佢地仲係全港首批BB 安排去考Cambridge英文試,想當年大仔同一班同學要去大陸考,全班家長小朋友好似去旅行咁,好高興(因英國文化協會唔比細過6歲小朋友在港考)

我個仔在老師悉心教導下考左滿盾(即滿分),其他小朋友都有好成績,我好滿意

nicole&Wai 寫道:
Refer from all message from B.K.

" York " school will accept all the applicant.  So all B.K. mother, don't be worry.  :

有間打底都好

Hi jojo888,

Your child has already accepted for AM/PM?
Will your child  join the PRE CLASS in JAN.2007?
How old is your child?
(That class is for children born before March 2004.)

My son has been accepted for AM. He maybe the classmate of your child.

[quote]
jojo888 寫道:
Hello 各BK媽媽

我已付留位費"約克"

‹ 上一主題|下一主題