用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 優才及聖約瑟(九龍灣)
go

優才及聖約瑟(九龍灣) [複製鏈接]

Re: 優才及聖約瑟(九龍灣)

其實最緊要睇下小朋友既性格屬於邊種 家長又認為此兩間學校邊間小朋友會讀得開心d  

Totally agreed      

Hi Jason121,

相信未收到信應該係落選 :idea: 不過唔好放棄,我知學校會係大抽獎前一星期寄信俾一些學校認為適合之學生(我相信學校列作waiting list)之申請者,邀請家長若仍有興趣就係某個日期前再帶備update既文件及証書到學校登記,若學校有多出學位,會作優先考慮! 到6月中學校會有公開申請,即不用叩門 !

所以你地無論入讀聖若瑟或等待其他私校都好,請不要暫停讀緊之課外活動,最好有比賽,有考試照報,屆時你手上之profilio就充實好多呀!

會唔會係細仔及坐唔定唔收呢個問題我答唔到你 但有幾佰人面試,咁收得個一佰個度,咁一定會有人落選 反而你有無諗過你囝囝係好活躍型還是間中跳跳責,因為小朋友係活躍型,守唔到規矩既就幾難適應到聖若瑟喎 反而係活潑些,上堂時都會坐定定既較易適應呀!  

祝好運 !

Hi bbaa,

Welcome you be our member  

其實聖若瑟除注重學業外,亦好提倡課外興趣班既,基本既運動都有,學校生活都好精彩,所以你可以放心,你囝囝一定唔會變 "書die子" 喎    
‹ 上一主題|下一主題