用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人已收到kv入學信
go

有沒有人已收到kv入學信 [複製鏈接]

有沒有人已收到kv入學信

如果有人收到請通知

Re: 有沒有人已收到kv入學信

乜唔係兩個星期之後先有消息咩?

應該是兩星期,但我非常心急,因為令外一間下星期要交留位費

it is impossible to get the letter this week, because there are some more interviews this weekend.
靖直樂天名聲留, 朗月高照映楊柳

去年阿女11/13 interview, 11/26收信, 剛好2weeks; 放鬆d吧!

maisyraymond,
Really? I thought Kentville interviews only took place on 11 and 12 Nov tim. There is interview this weekend also?
maisyraymond 寫道:
it is impossible to get the letter this week, because there are some more interviews this weekend.

stepanie,
你一係打去問下,睇下佢可唔可以口頭講比你聽先囉
stepanie 寫道:

me too. 可能冇辦法, 都要交一間做後備.

~easybring~

Does anyone know whether the letter of acceptance/rejection/on waiting list will be sent out by KV at the same time?

我in時聽到老師話一星期有通知     
bby 寫道:
乜唔係兩個星期之後先有消息咩?

其實我都好心急想知,打去KV問唔知得唔得呢?
Mui_Mui 寫道:
stepanie,
你一係打去問下,睇下佢可唔可以口頭講比你聽先囉 [quote]
[/quote]

我所知係兩星期囉!

請問各位媽咪知唔知大約幾耐要交留位費 (當收到 acceptance letter)
我估都有好多小朋友會在 25/11 interview (培正, 創價, 民生)
都時真係收咗, 都要比, 知唔知幾多錢到(留位費)?

我個女依家讀緊果間PN果時我有打去問,佢都有答我架,話無問題架啦,不過封confirmation寄緊咁...不過唔知kv呢d名牌會唔會答呢? 不過如果真係心急,都可以try下嘅,我就無勇氣啦!
enyay 寫道:
其實我都好心急想知,打去KV問唔知得唔得呢?
[quote]
Mui_Mui 寫道:
stepanie,
你一係打去問下,睇下佢可唔可以口頭講比你聽先囉 [quote]
[/quote][/quote]

Me too!!我驚到時老師覺得我好煩,影響咗個application!

忍多幾日, 老師都話兩星期內啦!

enyay 寫道:
Me too!!我驚到時老師覺得我好煩,影響咗個application!
~easybring~

usually HK$660.

Tammyswl 寫道:
請問各位媽咪知唔知大約幾耐要交留位費 (當收到 acceptance letter)
我估都有好多小朋友會在 25/11 interview (培正, 創價, 民生)
都時真係收咗, 都要比, 知唔知幾多錢到(留位費)?

各位媽咪,

我今早已經膽粗粗鼓起勇氣打去kv問, 佢地話會今個月底先寄信通知. 另我仲問佢地會唔會調整學費去配合學劵制使學生與家長受惠, 並提議將超出的學費加落雜費度;但佢地已用好肯定的語氣話唔會, 因為全年學費已高過教統局學劵制的上限. 唉...咁又係, kv都唔憂收生問題, 使咩受教統局所限呢!

elainehopl 寫道:

[quote]
enyay 寫道:
[/quote]

midmid,

話時話,我都唔知佢今年學費收幾多,我淨係知上年學費。

midmid 寫道:
各位媽咪,

我今早已經膽粗粗鼓起勇氣打去kv問, 佢地話會今個月底先寄信通知. 另我仲問佢地會唔會調整學費去配合學劵制使學生與家長受惠, 並提議將超出的學費加落雜費度;但佢地已用好肯定的語氣話唔會, 因為全年學費已高過教統局學劵制的上限. 唉...咁又係, kv都唔憂收生問題, 使咩受教統局所限呢!

[quote]
elainehopl 寫道:

[quote]
enyay 寫道:
[/quote][/quote]

學費而家收緊HKD24770一年, 冇雜費, 但有書本,校服 同書包, 茶點自己帶.
Trevor Mama
‹ 上一主題|下一主題