用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 單對單定補習社??
go

單對單定補習社?? [複製鏈接]

單對單定補習社??

想幫阿女揾補數,邊樣好,問過一d補習社會係12月前教晒考試範圍,因要遷就12月考試嘅學生,所以大約一堂會教一個chapter,仲有可能唔係學校教緊個課,佢都係d數麻麻先去補,咁而家仲要應付埋補習社額外的課程,會唔會雪上加霜,但私人之前小六都試過,個老師剩係係堂上同佢一齊做幾條數就夠鐘,咁我日日都有教佢做啦,好似無乜效,你吔話点好呢       

Re: 單對單定補習社??

如果有唔明既,就緊係單對單好d啦!!!
如果只係想操fit 既,就揀補習社啦!!

多口問句,你囡係邊間補習社,我都幫仔仔搵緊,可否俾d意見呀!!

唔該!!   

EVA222,
有無好介紹??

anit-amie,

please check pm

dodo199906,

可否講下你囡囡數學有乜問題?? 小兒數學都算 ok, 可能可以比到一 d 意見比你........

小彬彬,

阿女做數成日唔小心,正變負,負變正,加減錯數,文字體思路混亂.....不能盡錄,我已叫他把老師沒吩咐做嘅題目都做埋,但仍無起色    點算     

dodo199906,

其實今次數學測驗大部份同學都唔夠時間做, 我個仔果班有三分一人唔合格, 最高分個同學都只得 28/30, 所以我覺得你唔洗咁担心.......我個仔又係做唔哂, 所以我宜家毎日都要佢做多 15 分鍾練習, 做得多自然會快, 冇咁易錯........再唔掂就要揾 d 補習天王試試, 人地話補完可以減少大意做錯既机會, 冇咁易失手..........單對單冇乜用........

邊區?有冇要求老師要大學生或其他?

PM You. Pls check. Thanks.
Andy Lai
‹ 上一主題|下一主題