用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 培道or聖三一?
go

培道or聖三一? [複製鏈接]

該用戶已被刪除

培道or聖三一?

Re: 培道or聖三一?

培道
該用戶已被刪除

H&L

你個仔定女?

我同事個女讀緊, 話老師幾好
該用戶已被刪除

H&L

仔仔!!..............分別不大,但我都會選培道。我仔仔培道k3派5到都返培道讀。唔洗諗你搵日去看放學feel 下D學生係點同D家長八下。我見培道D學生好乖好斯文    兩間好近

該用戶已被刪除

wensi ,

我仔仔培道k3派5到都返培道讀。--------------你地係咪講緊九龍城那間培道小學,係私小黎唔洗派位,係考?

H&L,

如果係女我會選培道,因為中學係女校!如果係男仔,會唔會聖三一好d呢?因為中學係男女,雖然係band 2,不過只是一個back up,到小六時萬一成績 ,都可以選直屬中學一定收回!我都係因為2個都係仔所以選聖三一(當時培道、禮研會及又一村學校都收左我大仔,我最後選了聖三一,因為佢配套好,而且我係working mon又無人幫手照顧佢地,咁學校就會好配合,最重要佢地讀得開心)
該用戶已被刪除

自己feel唔太係囉!佢地中文用普通話教,明年轉英小,而家有2位外籍老師長註,又有maths(eng)及science(eng)係咪淺就見人見智?

培道和聖三一都是好學校,校風吾錯,所以兩間都有報,而且兩間都收咗我仔仔,個人就比較鍾意聖三一多過培道,培道中學是女校,女仔比較式合,但是校風普通(朋友的女在此中學畢業,她自己都是這樣說),而小學就吾差.而聖三一是小班教學,明年轉英文小學,宗教是基督教,都是我要求嘢,因小朋友是男仔,而他自己都話鍾意聖三一多過培道,如果聖三一吾得,我會選培道.
DouglasMaMa :lol

DELETE
DouglasMaMa :lol

H&L
唔好意思,唔係好明白在培道讀k3派唔返培道小學??唔系幼稚園真升小學嗎??? ...............sorry !係派唔到心目中ge 小學,我會俾仔仔返返培道小學讀。我一間私小都無考。

聖三一除了有聖三一堂中學為直屬中學外,還有何明華會督銀禧中學及協恩中學為聯繫中學。

本人係培道小學畢業,今年就讀英中St.Paul's school(Lam Tin)
培道小學十分十分好。
今年開始好始P.1-6都用Putonghua作為主語言,好好
因這樣可操練,也對中作有很大幫助。
升中派位結果很好
很多人入迦密,華英......有興趣請入Pooi To website
就算只收57人,我覺得培道小學永遠是最好!!!
我永遠也記得培道小學的老師的說話

本人係培道小學畢業,今年就讀英中St.Paul's school(Lam Tin)
培道小學十分十分好。
今年開始好始P.1-6都用Putonghua作為主語言,好好
因這樣可操練,也對中作有很大幫助。
升中派位結果很好
很多人入迦密,華英......有興趣請入Pooi To website
就算只收57人,我覺得培道小學永遠是最好!!!
我永遠也記得培道小學的老師的說話
‹ 上一主題|下一主題