用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有關學劵...
go

有關學劵... [複製鏈接]

醒目開學勳章

有關學劵...

可能我孤陋寡聞,想問讀緊私立牟利幼稚園嘅小朋友家長,有幾多人係交緊每年少於$24000(半日制)/$48000(全日制)學費? 即係會合乎資助資格?

Re: 有關學劵...

基本上冇咩私立牟利幼稚園嘅學費係每年少於$24000(半日制)/$48000(全日制), 不過佢哋有啲可能出年會減學費!

我仔仔依家讀緊間私立幼稚園, 全年學費 hk$24000, 剛剛合乎資格.

Will 2007 enter pre-nursery also get the sponsorship from government?

It seems not to support.

hi, candietweety

我仔仔讀個間幼稚園就一年交$35,400(half-day),所以李國章完全唔知市場價格,請佢返屋企退休啦!日日出來廢話!     

candietweety 寫道:
可能我孤陋寡聞,想問讀緊私立牟利幼稚園嘅小朋友家長,有幾多人係交緊每年少於$24000(半日制)/$48000(全日制)學費? 即係會合乎資助資格?

[quote]
mamajacky 寫道:

我仔仔讀個間幼稚園就一年交$35,400(half-day),所以李國章完全唔知市場價格,請佢返屋企退休啦!日日出來廢話!     

醒目開學勳章

係啦,
非牟利果d都要收每月~$1700上下半日,牟利嘅無有可能$24000樓下一年????點牟利法???

candietweety 寫道:
係啦,
非牟利果d都要收每月~$1700上下半日,牟利嘅無有可能$24000樓下一年????點牟利法???

哈哈,其實有嫁,重好平學費,不過......係唔會有太多人讀,因為個d學校係真的非常....(唔知點講)只有用想像一下,只有課室,音樂室,厠所,唔...........    不過唔多,so李局長係玩緊野lo   

好簡單o者,出年減學費,多D雜乜費o米得囉~~~

醒目開學勳章

佢仲有個條件係要學校公開盆數受監察,你估有無咁筍減學費加什費就ok呀!

我覺得佢所謂讓步,只係玩野!當我地係愚民!

就好似唐唐當年加第3至10名子女免稅額,就當加左子女免稅額一樣!

正一冇X腦,簡直廢柴!!!!     

根本哂我地d時間!!

廢柴講廢話! :tongue:  :tongue:  :tongue:
‹ 上一主題|下一主題