用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問通利琴行'的親子音樂班 好吾好的 ? thanks ...
go

請問通利琴行'的親子音樂班 好吾好的 ? thanks [複製鏈接]

請問通利琴行'的親子音樂班 好吾好的 ? thanks

如題. 吾該晒.
:wave:  :wave:  :wave:

Re: 請問通利琴行'的親子音樂班 好吾好的 ? thanks

要排隊參加, 等約9-12月個月

唔知好吾好

Re: 請問通利琴行'的親子音樂班 好吾好的 ? thanks

cailford,

你指的是3歲小朋友的Music Wonderland?家長可以陪小朋友的那個班?要等15個月左右架.
我囡囡今年10月開始讀,每一堂有好幾首歌會做唔同的動作,之後D堂,老師會加一D歌及重覆之前D歌.老師會介紹一下,有D歌係要注意輕音,重音,節拍....囡囡上堂玩得好開心.
費用平日$500幾,weekend $720共4堂.

cailford

我仔仔由十月份開始上,我就覺得一般,都唔知點解要等成年咁耐 (我都等咗年幾,真誇張),不過,仔仔在葉氏音樂中心上緊音樂班,如果兩者比較,我自己就覺得葉氏好d,因為佢嘅內容好全面,小朋友除了可以唱歌,打拍子之外,他們還會認識音符,各種音樂上知識,上堂時會玩遊戲,還有機會接觸及嘗試演奏不同的樂器,我仔仔未夠兩歲半開始上,到宜家上咗半年,佢已經可以認識到一d比較出名嘅作曲家的作品,由於葉的課室比較大,所以小朋友嘅活動範圍比較大,Jordan 個centre仲有滑梯,車,好多玩具...,但係家長唔可以陪佢入.不過你放心啦,d姐姐好有經驗,而且內容咁正,佢地好快就會好鍾意.而且一報名通常等一至兩個星期就可以開始.
cailford 寫道:
如題. 吾該晒.

吾該晒各位的意見.
我仔仔係6月報名, e+已經有位了, 所以係度問問大家的意見以決定是否比仔仔參加   
:wave:  :wave:  :wave:

My daughter study there before but she did not like.  I found that the parents learnt very hard in order to teach their student at home.  Children can't understand all or remember all from the lesson since it is too remote.  If you did not sit in the front row, you can't see what the teacher do.  My daughter quit after the second term.  
‹ 上一主題|下一主題