用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 天水圍天樂幼稚園家長入黎~~
樓主: appleandpear
go

天水圍天樂幼稚園家長入黎~~ [複製鏈接]

Re: 天水圍天樂幼稚園~~

冇人既??

[/quote]
我咪又係~~我重有個細囡,
次次到左都幫唔到手,掛到睇囡走黎走去,
咩都冇做到.....
月尾觀課,你有冇咩想問呀??
我記得上年問我觀課後有咩問題同有冇意見俾學校,
佢突然咁問我都諗唔到,今年打算寫低,
到時就有野講啦~~ [/quote]

你係全職媽咪啊?
我暫時未有嘢問啊,可能觀完課後才有感覺啩?哈哈
今日早會遲到添。阿囡冇得參加,有啲唔開心啊!佢好中意上早會啊。

係呀~~我係全職媽咪
我係早會都遲左少少,但都參加到....

今日去學校觀課啦,整體感覺都ok嘅。你呢?有冇參加分享會啊?我就參加完先至再返工。

今日觀完課幾好,係分享會到都答到我既問題,
我地重太多野問,問到成11點幾先走

不過校長始終係剛剛黎到,有好多野都只係知道分校係點
要老師提下佢咁,但都FEEL到佢好NICE,好有耐性

今日學校有投票,係聖誕吊飾比賽,你有冇交呀??
我冇整到呀~~太遲通知我整唔切
但有個26號既,好有心機,個吊飾又會轉又有燈
好正~

你有冇參加$10植物個個呀~~我個苗一攞番黎已經死死地咁
我諗佢都係放唔耐啦...

哇,你哋咁多嘢問啊?我哋唔係太多,你問咩啊?
我都冇參加聖誕吊飾比賽,我不是這方面的材料,所以懶得就懶。
我哋果科植物都死下死下咁,只能盡力啦。

我問佢點解上年D老師走曬~點解家長義工重未有野攪
又講下學校衛生,課程既編排,功課會唔會太多,書包會唔會太重,好多好多野問....

我諗住如果種死左就出去買盆番黎交
今日就買左d液肥番黎,希望會好d啦~
但求佢唔枯死就算啦

你有冇join聖誕聚會呀?
我冇呀~~諗住同阿囡去迪士尼
而且$70好似貴左d

你問呢啲問題,咁校長點解答啊?我都想知,不過我哋冇人問囉。
我有報聖誕聯歡,諗住小朋友都係一年一次,咪等佢開心下囉。因為去小學未入有嘅嘛。不過我同主任提過,舊年似乎貨不對板,得意粉食,希望今年有改善啦。
星期六剛幫個女搞完生日會,佢好開心,我就好攰,死咁濟,事關前一晚成十一點幾先收工。

appleandpear 寫道:
我問佢點解上年D老師走曬~點解家長義工重未有野攪
又講下學校衛生,課程既編排,功課會唔會太多,書包會唔會太重,好多好多野問....

我諗住如果種死左就出去買盆番黎交
今日就買左d液肥番黎,希望會好d啦~
但求佢唔枯死就算啦

你有冇join聖誕聚會呀?
我冇呀~~諗住同阿囡去迪士尼
而且$70好似貴左d

我問佢點解上年D老師走曬
.....佢答因為老師係合約形式,滿約可以自由選擇去留,
     而且份工又唔係高薪,但工時又長,真係唔係咁多老
       師願意留低,但留低既都是有熱誠既好老師

~點解家長義工重未有野攪
.....聽上年講,唔係咁多家長願意出黎做野,
     不過有人提出,會同老師傾

其他既,你重有咩想知呀 睇下我有冇問過,
不過都唔係太記得,講錯左唔好怪我喎...

我女基礎班嘅班主任現搬係我樓上住,不時撞到佢。我問佢有關呢間學校嘅嘢,佢都話幾好喎,佢走嘅原因都係因為幼師真係好辛苦,人工又唔係高,工時又長,所以佢情願自己教興趣班,時間人數自己掌握,FREE好多,舒服好多。佢都話間學校實唔錯,而且個女又中意,咁就不需要理會其他嘅評論。凡係學校,梗有人話好,有人話唔好,呢個世界就係咁嘅啦。
哈哈哈,我都係咁諗。

今日我盆植物終於死左啦~~
轉頭要出元朗搵番盆先得,唔好俾個囡
知我重死左佢盆野,因為我好多日都唔記得淋水

冇人既   

我盆植物未死得晒,仲越來越有生機,不枉我同阿女的一番心機。
來緊呢個星期日好似係學校的開放日,有遊戲玩,阿女唔知要唔要返去幫手呢?

我要返呀~~阿囡參加左交通安全隊,樂團同班上既親子舞
既表演,基本上我成朝都要係到......

天氣好涷~~記得同小朋友穿多件衫喎~
病左就煩啦....

咦,我個女都係交通安全隊嘅噃。
明天學校打邊爐活動,我個女同老師講佢要帶魚蛋啊。

咁巧,我地見過都唔出奇喎~
下星期二去參觀牙科,你個囡去唔去呀?

另親子盤菜有冇參加??
我冇呀~~前幾日先食完,過年又有得食
唔想join
‹ 上一主題|下一主題