用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 昨日in完啟思•••好唔開心
樓主: joyfulma
go

昨日in完啟思•••好唔開心 [複製鏈接]

Re: 昨日in完啟思•••好唔開心

{由 ivyngkapo 於 2006-11-21 09:16:11
至於點解我揀啟思,
1. 我住附近, 返學唔駛10分鐘, 我唔想兩歲人仔長途跋涉去返學.
2. 我個仔聽到音樂就跳舞, 啟思出名以兒歌去教小朋友, 我諗我阿b一定好開心.
3. 而家興終生學習, 一開始讀書都唔知讀到幾時, 所以一個好既開始好重要. 我綜合其他啟思家長意見, 佢地都認為佢地既小朋友係啟思讀得好開心, 我都好希望阿仔鐘意返學, 即使做唔到, 起碼都唔好抗拒呀, 所以未只係報

joyfulma, 唔駛唔開心喎!  
想當年我個仔

yanmy 寫道:
LiBoBo,

你囡囡係咪interview麗港城迦南? 咁快有result?係咪18號interview??

係呀 ..佢係in 麗港城迦南. 我唔記得個日期, 不過係 10 月到 啦.
佢地仲要今個星期六留位 la ~~

藍田啟思 n 麗港城迦南 , 兩間都收左我個仔上午班, 都唔知點算, 請問有咩意見 ? 好煩, 星期六要交留位費   

alberychu 寫道:
藍田啟思 n 麗港城迦南 , 兩間都收左我個仔上午班, 都唔知點算, 請問有咩意見 ? 好煩, 星期六要交留位費   

我都係, 不過好大機會choose 啟思

我都覺得啟思IN得求期,亞囡都冇理個MISS,自己同自己玩,唔知學校用咩準則收生.

MISS都問我地下午是否考慮,我地說OK,可能見我地咁有誠意,所以反而俾上午班我地

實在聽得太多了!
原本我報咗名, 都無去in呀!

我決定比仔仔讀迦南,

因為呢間啟思好似好求其.
我老公同事個女明明係報07-08年 k 1 pm class,但居然收佢讀 07-08 n 1 am class,咁都錯得,好似好離譜.     

[quote]
LiBoBo 寫道:
MUIMUICHUI,

唔好太失望啦
講開 PRIORITY , 都有問我地, 我地 係2 ND PRIORITY.

咁妳自己係想比亞仔 讀啟思定迦南呀 ??
我地到現在都未 MAKE DECISION. 因迦南/ 啟思都收

MUIMUICHUI :

我係小皓mama(認得我地?)
出年熙熙咪可以同小皓做同學.算啦你唔駛唔開心,可能熙熙讀迦南會仲叻仔d呢.熙熙同小皓都要加油呀.
而且我覺得迦南d老師都好&學校又好整潔.等佢讀一年後,唔ok先再轉啦.

lailaihan,

當然認得你喇   
我唔開心係因為覺得被啟思老師呃左,明明熙熙in得好好,但居然收佢讀pm,又覺得自己豬左,應該say no,唔係say "迫於無奈,於無辦法下接受"   

不過依家諗諗下讀n 1 應該揀間整潔既學校
啟思由收60個位,增加至180個位,我覺得太迫喇   

我個in帝堡城啟思,老師好,校長又親切,所以一收到信就即證記. 我只in這一間,志在必得.

原來加到180個位?
請問呢個information係邊度找到?
thanks!
muimuichu 寫道:
lailaihan,

當然認得你喇   
我唔開心係因為覺得被啟思老師呃左,明明熙熙in得好好,但居然收佢讀pm,又覺得自己豬左,應該say no,唔係say "迫於無奈,於無辦法下接受"   

cathymom,

係bk其中一個mami講既你click睇下

cathymom 寫道:
原來加到180個位?
請問呢個information係邊度找到?
thanks!

簽名被屏蔽

muimuichu :

睇下星期六撞唔撞到你去註冊啦.

Thanks!!

[quote]
stmay 寫道:
K1,本來16號要交留位費,但係都放棄

我打去問佢地, 都係話緊收am2班, pm2班...即係120人到咋播..

muimuichu 寫道:
我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

我個b都收讀下午班,但我都諗緊讀唔讀, 因為下午班d時間實在唔係太好用。 但我又聽d人講啟思幾好, 所以都好Struggle!

事實上,下午班會少D學生,師生比例會高D,相对照顧好好多。話實2歲孩童唔會有太多興趣班上,應該番上、下午班無太大分別。除非屋企無人照顧就無辦法。再講,通常好多小朋友讀完N1就轉校,到時轉番上午班會好易。最重要你鍾意边間!

最近好多topic關於藍田啟...等我起黎處update下大家,啟思收左我個女讀下午班.
‹ 上一主題|下一主題