用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 英文補底
go

英文補底 [複製鏈接]

英文補底

各位媽咪,

可否提供英文補底班的資料給我中一個仔, 佢已經好努力, 但我真係唔知從何入手, 請高人指點.  

LNK

Re: 英文補底

點解要補底?之前小學的英文如何呢?現在在哪間中學讀,是否中學的英文比較深呀?又或者未適應啫!
Have a nice day!

小學時已經一般, 保住合格, 但升中後功課每日也有, 加上唔係小測就係默書, 唔係默書就係統測, 一個貼住一個, 無時間睇書(每年要做10本中0英文書), 想同佢review返每日嘅課本都難, 英文著重文法,開始覺得與學校的進度有距離. 未就係咁囉...佢已經好乖 la, 晚晚見到阿哥用電腦, 自己掂都無時間掂.

"佢已經好乖 la, 晚晚見到阿哥用電腦, 自己掂都無時間掂"

你仔仔肯聽話, 肯努力已經唔駛擔心啦, 一定有辦法.
你可以試下呢間中心 (電話地址請check PM), 我囡囡鍾意個阿Sir教grammar 好易明, 每班人數不多 (2-3人),老師問到佢地明先再教深d, 用oxford出的 grammar 練習 (係classwork, 又係homework), 另外加writing 練習.
不過收費每小時$200(少少貴),上課的時間選擇唔多, 要打電話問清楚.

多謝你回應.  

can you also send me 電話地址 to my email address :

[email protected]

Would you pls let me know the lesson info., thanks

Dear 陳晴晴,

Can you pm me the information of this centre.
Many thanks !

Best Regards,
KC2021

可唔可以pm埋我, 唔該哂

陳晴晴 寫道:
你可以試下呢間中心 (電話地址請check PM), 我囡囡鍾意個阿Sir教grammar 好易明, 每班人數不多 (2-3人),老師問到佢地明先再教深d, 用oxford出的 grammar 練習 (係classwork, 又係homework), 另外加writing 練習.
不過收費每小時$200(少少貴),上課的時間選擇唔多, 要打電話問清楚.
孩子需要鼓勵, 適當的稱讚和鼓勵,
會使他更努力去完成任務, 對自己更有自信.
在小朋友的學習過程中,父母的啟發與鼓勵是十分重要。

陳晴晴,

可否pm資料給我嗎?? 謝

$200/hr真係貴左D, 港島區有冇好介紹, 又平D架?
陳晴晴 寫道:

Dear 陳晴晴,

Can you pm me the information of this centre.
Many thanks !

Best Regards,
LaiLaiMa :

Thanks!! 陳晴晴....已收到

Thanks!! 陳晴晴, 我都收到.

點解我收唔到嘅
陳晴晴, 唔該pm埋我啦

cwingc 寫道:
Thanks!! 陳晴晴....已收到

Sorry 呀! 可能唔小心漏咗.
請check pm啦!

Please also let me have the contact details.  My email address is [email protected]

Thanks

可唔可以pm埋我, 唔該哂

Dear陳晴晴,

Please email details to me also.  Tks alot.

陳晴晴, Thanks a lot

寫道:
Sorry 呀! 可能唔小心漏咗.
請check pm啦!
‹ 上一主題|下一主題