用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 D名牌幼稚園係咪鍾意媽咪唔做野呀??
go

D名牌幼稚園係咪鍾意媽咪唔做野呀?? [複製鏈接]

醒目開學勳章

D名牌幼稚園係咪鍾意媽咪唔做野呀??

有D媽咪話我知, 如培正, 民生, 宣幼等較有名的幼稚園既第一收生標準就係媽咪唔做野留係屋企全心全意栽培小朋友, 唔知大家有無聽過呢   

Re: D名牌幼稚園係咪鍾意媽咪唔做野呀??

有呀,好似好多幼稚園都中意父母自己同小朋友一齊,唔好指意晒工人.
不過唔知真假,有根據!
:-? :-x :-P :oops: :idea: :mrgreen: :lalala: :wink: :chair: :weapon: :sleep: :party: :party:

醒目開學勳章

UP  

No way!! I need to work to earn $$$$ to pay out the school fee...

Not exectly, I also need to work and my daughter study in Pui Ching , but I'm a government constable! so. it may be better!!!  

龍婆 寫道:
有D媽咪話我知, 如培正, 民生, 宣幼等較有名的幼稚園既第一收生標準就係媽咪唔做野留係屋企全心全意栽培小朋友, 唔知大家有無聽過呢   

點解冇聽過 !  係咪理念 ?

I think the most important thing is the performance of the kids.  I'm a working mom and my kid had been accepted to several so called famous kindergartens last year.

醒目開學勳章

因為有人係民x幼稚園教, 佢話佢地間幼稚園收生既首要條件係媽咪無做野   

有無攪錯!D女教師好多都已婚同做了mami la!!

醒目開學勳章

好似培正咁, 佢地張FORM要填父母曾經就讀既學校, 我都唔明佢知黎做咩, 唔通有影響, 因為我報既學校就只有佢問, 唉! 不過遊戲規則係咁都無計  

醒目開學勳章

BeJaiJai 寫道:
有無攪錯!D女教師好多都已婚同做了mami la!!
我都覺得"有無攪錯", 所以先至想問下有無媽咪聽過

我覺得名牌幼稚園.....  睇父母職業和住址就更架啦~ 全職媽咪固然好, 但會更睇重老豆做咩囉 佢地都要make sure每個學生準時交學費, 唔會讀讀下退學和有多餘錢比雜費架嘛   

$$$真係最緊要... 要家長交咩費咩費, 老師最快手!
‹ 上一主題|下一主題