用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到德貞通知已取錄,但....
go

收到德貞通知已取錄,但.... [複製鏈接]

收到德貞通知已取錄,但....

收到德貞通知已取錄,但在interview當天發覺好似有較多新移民,有無家長有同感?

Re: 收到德貞通知已取錄,但....

我都收到德貞的取錄信, 當天我都覺得有好多新移民呀! 所以我都係唔交留位費喇!

我都收到德貞的取錄信, 其實而家間間都有好多新移民,
除非九龍塘啦.....
:-D

我都收到取錄信,其實而家間間都有新移民,不過你唔知佢收得多定少,我諗上到小學會小的掛,因為小學要交學費     

我鐘意此校的老師,但怕太多新移民會令學校要處理他們的問題,而忽略local的小朋友,所以個心15/16

我都收到此校的信,我都喜歡此校的老師及校舍,雖然新移民多,但我都會讀。因為我覺得比小朋友認識不同階層的人。

而且我覺得此校歷史咁耐都仍開5班,一定唔差。最緊要老師流失量又低。

kyliema,

我都有同感, 講真我唔係歧視佢地, 但佢地既作風真係頂唔順, 只希望小朋友入學後, 老師會教好佢地啦.

kylie而家讀緊寶血幼兒園, 我覺得深水步都幾多下, 但佢地d小朋友又ok喎, 而媽媽都好有笑容, 我諗都係一dd.

德貞收左kylie讀幼B班, 妳囡囡呢?

joan121︰

我個仔讀c班。你交留位費末?

Hi Kyliema,

其實我個女都讀緊寶血幼兒園, 同你囡囡一班, 哈哈.

德貞都收咗我囡囡C班, 但我都好驚好多新移民, 咁你哋會交留位費嗎?

你哋重報咗邊間?有乜第一心水呀?我就再報咗又一村及崇真.

tungfsps︰

我報了德貞、又一村、啟思同禮賢,依家德貞同又一村都收左,兩間都係今個week要交留位費,我都好煩,又一村校舍大,德貞我睇他的視學報告好過又一村,都唔知點,你呢?

On 28/10 (9:00 am), my no. is 4x not too many interviewer. Their parents don't look like mainland people.

Even have, they also have a chance for interview due to pay the fee HKD30.00 taking a form.

Hi tungfsps,

Even me not mainland people.
I also live in Sham Shui Po.
My daughter is K1C students (Yr 2007)

skyy1︰

你有無報其他學校?我今日收到又一村過知都ok,我都考慮讀邊間?不過我都係住shamshuipo,交通一定係德貞近。你覺得此校如何?

skyy1,
     我重未收到德貞的收取信,好心急啊,想問下德貞的茶點一般食D咩啊?

maggieszt︰

你快d問下,因明天開始註冊啦。

我都無收到信呀   

Kyliema :

Tack Ching Only.

Good impression.

Maggieszt :

Biscuit or Bun w/suasage
Water Only.

德貞的茶點一般食餅乾、麵包、蛋糕、飲清水。
我個女現在讀緊K1,我唔想佢食餅乾,所以每天自己帶麵包返學,若遇到當天食餅乾,就食自己帶來的食物,相反就食學校的麵包/蛋糕。
‹ 上一主題|下一主題