用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急!!幼稚園面試後的問題~~
go

急!!幼稚園面試後的問題~~ [複製鏈接]

急!!幼稚園面試後的問題~~

想問第二間心儀的幼稚園收左我囡囡, 但係呢兩日要俾幾百蚊留位費, 但係第一心儀果間幼稚園要等多個幾星期先面試, 不過排得前機會都幾大, 咁仲去唔去第二心儀果間幼稚園留位呢﹖如果唔留, 應該點推呢﹖謝謝﹗

Re: 急!!幼稚園面試後的問題~~

KX 寫道:
想問第二間心儀的幼稚園收左我囡囡, 但係呢兩日要俾幾百蚊留位費, 但係第一心儀果間幼稚園要等多個幾星期先面試, 不過排得前機會都幾大, 咁仲去唔去第二心儀果間幼稚園留位呢﹖如果唔留, 應該點推呢﹖謝謝﹗

如果我係妳,我就會交, 萬一第一間唔收都有個後備, 否則到時兩頭唔到岸仲幣.

如果妳真係唔留的話, 妳咪話(唔好意思, 有第2間收左因為地點近屋企囉!)

係呀.比留位費咪當買個保險law,萬一你心儀果間幼稚園唔收,都有個後備嘛.

joan121 寫道:
[quote]
KX 寫道:

如果我係妳,我就會交, 萬一第一間唔收都有個後備, 否則到時兩頭唔到岸仲幣.

如果妳真係唔留的話, 妳咪話(唔好意思, 有第2間收左因為地點近屋企囉!)[/quote]

係呀, 我都會比錢買個保險, 不過若果你到時放棄, 記得通知番學校, 留番個機會比其他小朋友  
‹ 上一主題|下一主題