用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2006 入讀St.Cat K1 家長交流區(Part 2)
樓主: mabel_leung
go

2006 入讀St.Cat K1 家長交流區(Part 2) [複製鏈接]

Re: 2006 入讀St.Cat K1 家長交流區(Part 2)

Hi RitaWW,

我淨係摷左兩個細藥水樽,唔知會唔會放d米 / 紅豆
來自製樂器 (類似沙鎚果d) ??    

RitaWW 寫道:
請問大家知唔知藥水樽要嚟做咩架?
穎晴媽咪

Re: 2006 入讀St.Cat K1 家長交流區(Part 2)

all, 好彩我臨訓前seafood痕入嚟睇下, 真係唔記得藥水樽lee會事, 好彩好彩..........thx 大家!

mable

開咗新part..我都報到先

fyeung

好彩你提一提要帶2個藥水樽,放咗三日假,我真係唔記得咗..

smallegg

好多謝你既貼紙,我囡囡好鍾意呀,佢開心到c,第日瞓醒都要搵張貼紙.

醒目開學勳章

今個星期兒歌教'好醫生',我諗d藥水樽應該會同睇醫生有關?
[quote]
RitaWW 寫道:
請問大家知唔知藥水樽要

醒目開學勳章

mabel_leung

please check pm!

fyeung 寫道:
提下大家,有功課要交:
親子樂貼/劃鈕
歸還圖書&手冊後面有星星要填色
要帶2個藥水樽(唔知其他班要唔要?)

thanks  

尋日初先仲以為貼鈕便可以收工添呀!

mabel : 唔該曬你開個part 2, 我唔曉搞edit o個d野架,
真係麻煩曬!!

星期六個gathering真係好好玩, 多謝所有工作人員~~

其實我地可唔可以開個位俾所有媽咪將自己當日映o既
相post曬上去, 咁大家見到有自己份o個d相咪可以自已copy番一份lor~~

入黎報到先

報到.

星期日既gathering, 唔該晒出左力既媽咪.

mabel_leung
我想問1225 x'mas party係咪唔會再有其他地方選擇架喇?

早晨,matthew 到

fyeung 寫道:
提下大家,有功課要交:
親子樂貼/劃鈕
歸還圖書&手冊後面有星星要填色
要帶2個藥水樽(唔知其他班要唔要?)

哎呀!唔記得帶藥水樽添!我想問係唔係今日帶呀?   

fyeung 寫道:
RitaWW,

vhunghk已經post左D相出黎,快d check下!個個小朋友都好可愛,唔只我地好開心,連pizza hut D姐姐哥哥都爭住影相.

christmas party已經開左個新topic啦!係生日聚會.快D報名.

你地好快手呀! 重咁快定埋場地. 不過我打算聖誕會去CAMP(教會的) , 所以今次又無得參加了       

入黎報到先.   

fyeung,
多謝你提醒. 放o左3日假, 之前個星期5又開 party, 真係玩到唔記得要帶咩返學.

fyeung, vhunghk, mabel, &其他幫手攪1029 gathering 的媽咪,
唔該晒 & 辛苦晒. 阿仔果日玩得好開心  

今年 halloween, 阿仔最知道發生咩事, 因為由上星期5開 party 到上星期日SC gathering, 未到 halloween 正日已經開o左2次 parties 兼食糖食到唔停口. 佢套 halloween 戰衣, 今年著咁多次, 抵晒.   

Hi Kat媽

你有好地方提議?  場地係fyeung負責book, 據我所知,有幾個媽咪係問卷到都提議君豪會, 如果你另有地方,可pm fyeung.

Kat媽 寫道:

mabel_leung
我想問1225 x'mas party係咪唔會再有其他地方選擇架喇?

belle 寫道:
Ryan (fireman) 入黎報到先.

記得呢個 fireman..... Ryan著起套衫, 真係好型仔.   

Hi all

1029個日我仔都話玩得好開心呀, 可惜我當日要早走, 冇時間同大家傾計交流下, 下次聖誕party要補番數先.

另外, 我本擔心1029當日啊仔會"chi"住我, 點知佢都好乖咁自己玩, 等我可以安心同大家貼label.

birdbird, 我要唔該你當日幫我照顧我仔呀.   

‹ 上一主題|下一主題