用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 東區 - 有無出名Nursey School
go

東區 - 有無出名Nursey School [複製鏈接]

東區 - 有無出名Nursey School

有無人知道好Nursery Schoo,老師一定要有愛心,我都好頭痛,請各位Mom Mom 分享下l

Re: 東區 - 有無出名Nursey School

我俾個仔讀北角東區婦女會黎貴TIM幼稚園- n1, 返咗兩個月, 佢好喜歡上學, 日日都話要上學去.

東區都有几多几出名下既nursery,我比較熟北角: 蘇浙,明慧,衞理堂,救世軍...老師有無愛心就真係唔太肯定.一般聽人講衞理堂,救世軍老師嬸嬸很有愛心.

winniekung 寫道:
有無人知道好Nursery Schoo,老師一定要有愛心,我都好頭痛,請各位Mom Mom 分享下l

北角東區婦女會黎貴TIM幼稚園、

我阿仔都係讀緊黎桂添幼兒園,分別係 N2 及 N4。呢間幼兒園上至校長下至姐姐(校工),都很有愛心。

I highly recommend this nursey to you.

winniekung,
其實選擇也很多, 你可買本幼稚園入學天書選擇適合你bb的學校, 你可親身去參觀學校, 了解實際的環境, 設施及教學方法, 順便看看老師是否有愛心 (態度, 待人接物), 我覺得最重要的是課程, 能否銜接小一是十分重要的.

hhmami

黎桂添幼兒園location

黎桂添幼兒園在港運城商場2樓附近, 人口對住丹拿花園. N1主要用中文教學, K1或以上 先至會用英文及國語教學.  全日制, 學費 $2463, 沒有其他雜費, 例如 air-conditioner and snack fee; 9:00am-4:30pm; 包早,午餐, 2次茶點. 星期一至星期五, 星期六可自行決定返唔返學.  

點解我唔覺果頭有幼稚園既?  在垃圾房對面留上??

clariceso 寫道:
點解我唔覺果頭有幼稚園既?  在垃圾房對面留上??

唔係,佢既入口喺7-11同匯豐銀行中間,亦同時係遊樂場協會入口。
‹ 上一主題|下一主題