用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 觀塘邊間幼兒院好d呢? 麻煩大家比d意見
go

觀塘邊間幼兒院好d呢? 麻煩大家比d意見 [複製鏈接]

觀塘邊間幼兒院好d呢? 麻煩大家比d意見

邊間幼兒院好d呢? 麻煩大家比d意見~~  
我心目中有兩間幼兒想報唔知道邊間好d呢~~
兩間都係翠屏村~~

1.趣樂(基督教家庭服務中心)
2.香港基督教服務處觀塘幼兒學校

我同我先生都要上班, 所以要讀全日我地要放工先帶小朋友回家~~

請大家比d意見或有冇其他學校提意呢~~

謝謝~~

Re: 觀塘邊間幼兒院好d呢? 麻煩大家比d意見

香港基督教服務處聯合幼兒學校, 係聯合醫院果度, 我囝囝今年係度讀n1, 好開心  

咁是否同翠屏個間d返學時間一樣o家

rabbitpiggy 寫道:
香港基督教服務處聯合幼兒學校, 係聯合醫院果度, 我囝囝今年係度讀n1, 好開心  

係同一機構, 但翠屏果間 (觀塘幼兒學校) 校舍大好多,多好多活動空間,環境拍得住甚至好過好多九龍塘名校。
基教的學校出名令小朋友學得愉快,信得過。
我囡依家返緊大坑東,都係同一機構,開心到您唔信,返學唔喊,您話唔比佢返學佢先喊。
您可以致電校方,安排參觀先。
不過,學位好搶手,分分鐘要排後補架。係就要快 lar
[

有家長話趣樂沒安排小一適應, 小朋友上小一很辛苦, 老師態度一般.
觀塘幼兒學校我大女兒今年剛畢業, 三餐營養好, 讀得開心, k3下半年有小一適應課程, 上小一程度都跟得上, 小女兒都已經報了下年讀n1.
‹ 上一主題|下一主題