用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無迦南(富榮花園)/康苗(海富苑)既家長? ...
go

有無迦南(富榮花園)/康苗(海富苑)既家長? [複製鏈接]

有無迦南(富榮花園)/康苗(海富苑)既家長?

請問呢兩間幼兒園/幼稚園好唔好啊?

Re: 有無迦南(富榮花園)/康苗(海富苑)既家長?

hi 雲妮彭:
你好嗎?點呀!重未搵到心儀的幼稚園?我有個朋友個女係迦南讀(派左去油麻地天主教小學),及另一個在明我天主教到讀,她們兩個小朋友現在升了小一都好好,不錯的,而明我程度都好深及個朋友話升返天主教小學的機會高些,因派不到時校長封信都ok,個小朋友派左去荔枝角天主教小學,你可以考慮一下.
:pint: :hammer: :sm: :wave: :lalala: :mrgreen: :chair: :fighting1: :ranting: :tongue: :weapon: :adore: :giveup: :sleep: :party: :verycold:

sanlocama,

Hi...係呀,仲未決定報邊間呀....迦南(富榮花園),我fax左張form去,佢地話出年1月先再約見面喎...不過聽講呢間迦南(富榮花園)好似麻麻地喎,咩問題就唔知...所以仲未決定係咪讀囉....

不過依家仲早既,我依家都係搵nursery之嘛,仲未搵kindergarten架...我阿女14個月架咋....

迦南(富榮花園)/
請問有咩唔好呢? ,因為我想報迦南(富榮花園)~~
而家仲唸緊  ??
唔知太陽島 好d /or  迦南(富榮花園) 好呢 ?
thanks~~!!!
[size=x-large]HERO~~BB~!!! :-D  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D [size=medium]HEROHERO~~^_*

herohero,

可能係d老師/嬸嬸問題卦......因為我有friend住個邊,佢話有仔女既媽咪唔多覺佢地揀呢間,所以無咩口碑囉.......

不過實情係點樣,我真係唔知,我仲未去參觀過.你不如去睇左先,憑自己既觀察同感覺,再睇下好唔好.........

太陽島,唔知好唔好bor.......

hi 雲妮彭:
其實明我天主教幼稚園都不錯,有好多課外活動,高班就識晒中英文天主禱文經,之前搵學校都問過一些街坊話佢小朋友係到讀學好多野,不過你最好在小朋友返學及放學時到學校門口,同其他家長傾下計,問下用乜書,睇下內容,同望下老師對小朋友的態度邊個老師好,邊個惡些,你便可找到心儀的學校.

如果你想讀幼兒園就要一早去交表,因是要輪號碼的.祝你好運!
雲妮彭 寫道:
sanlocama,

Hi...係呀,仲未決定報邊間呀....迦南(富榮花園),我fax左張form去,佢地話出年1月先再約見面喎...不過聽講呢間迦南(富榮花園)好似麻麻地喎,咩問題就唔知...所以仲未決定係咪讀囉....

不過依家仲早既,我依家都係搵nursery之嘛,仲未搵kindergarten架...我阿女14個月架咋....
:pint: :hammer: :sm: :wave: :lalala: :mrgreen: :chair: :fighting1: :ranting: :tongue: :weapon: :adore: :giveup: :sleep: :party: :verycold:

sanlocama,

多謝你既意見呀!!

因為我住富榮, 所以我替我個女報左幾間, 有: 迦南, 救世軍, 明我, 匯雋(朗豪坊), 浸信會(駿發花園)等, 其實我都未知邊間好或適合我個女.    吾知各位媽咪可否提供一些意見呢?  謝謝!    :

hi,

我個女現在讀緊迦南, 不過我唔係好鍾意佢地透明度唔高, 但教學程度ok架.

hihi~~我都有報迦南(富榮花園)
請問好唔好呢? ,因為我想報迦南(富榮花園)~~
而家仲唸緊 ??, 我都有報(港灣)太陽島
聽到個mami講話太陽島都ok好,唔會太大壓力~~
之前有k3會派新開 (海帆道)大角咀天主教小學,油天,英華~\
太陽島已interview~已收咗及比咗留位費~~
18/11再去加南 interview~~!!!

唔知太陽島 好d /or 迦南(富榮花園) 好呢 ?
thanks             
[size=x-large]HERO~~BB~!!! :-D  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D [size=medium]HEROHERO~~^_*
‹ 上一主題|下一主題