用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價道幼稚園有外籍老師嗎?
go

創價道幼稚園有外籍老師嗎? [複製鏈接]

創價道幼稚園有外籍老師嗎?

創價道幼稚園有外籍老師嗎?

Re: 創價道幼稚園有外籍老師嗎?

有呀...英文係外籍老師教的, 係駐園老師來的....

Hi! liwoodma,

Is your son studying at Soka ?
I did applied Soka for my son this year, just see, if you have any comments on this KG...
Thank you!

Tammy

Tammyswl

係呀...我仔讀緊K1, 覺得學校very good, 仔仔好鍾意返學, 學校的網頁有視學報告, 可參考下:

www.soka.edu.hk

Thank you for your useful info!
liwoodma 寫道:
Tammyswl

係呀...我仔讀緊K1, 覺得學校very good, 仔仔好鍾意返學, 學校的網頁有視學報告, 可參考下:

Hi liwoodma,

請問創價道幼稚園難唔難入? 面試時考什麼?

many thx
Tiggie

Tiggie

考我仔:
你叫咩名?
籃上面的水果/食物是甚麼?
叫佢砌積木同埋拆番佢.

問家長:
平時甚麼人湊佢的?
放假同佢去邊?
對佢有甚麼期望?
會否考慮下午班?

難不難考好難講, 但一定係好多applicants, 上下午班約共收180名.  我覺得學校著重家長的誠意多過小朋友的質素.

liwoodma,

Thank you!

請問是否每天都有外籍老師教英文?每日有多少英文時間?

Hi liwoodma ,

Thanks for ur useful information and prompt reply.

Tiggie

hi, liwoodma,

我個囡都報咗創價,想請問妳上年點答'考唔考慮下午班'呢個問題?最後面試結果如何?因為囡囡要午睡,所以不可以返下午班,但答唔考慮,又驚學校覺得我們無誠意,如答考慮下午班,又驚派咗我們去下午班先,唔比上午班喎!很難答呢!有何意見?

Tammyswl

現在是每星期有兩堂英文堂及一堂普通話堂, 時間多久我不知道呀....

1116 寫道:
[quote]

liwoodma,

Thank you!

請問是否每天都有外籍老師教英文?每日有多少英文時間? [/quote]

我都係堅持話要讀上午班...我覺得若果你真係唔想讀下午班就唔好答應, 其實老師都知道大部份家長都想比子女讀上午班的, 並不會因為你不選擇下午班而覺得你無誠意的.

clarachel 寫道:

我個囡都報咗創價,想請問妳上年點答'考唔考慮下午班'呢個問題?最後面試結果如何?因為囡囡要午睡,所以不可以返下午班,但答唔考慮,又驚學校覺得我們無誠意,如答考慮下午班,又驚派咗我們去下午班先,唔比上午班喎!很難答呢!有何意見?

[quote]
Tammyswl

[/quote]

醒目開學勳章

clarachel,

我仔仔係今年 K1,上午班同 liwood 係同學仔

我都係答要上午班...如果冇位會否選擇下午班..我答唔會考慮...

Hi Tammyswl,

I applied Soka, too. I mailed the application last week. Did you receive the receipt from Soka?

Thanks!liwoodma,

咁就可以放心答了,之前仲係咁唸d'兩全其美'的答案呢!

會同老公一齊去面試,唔知會唔會問佢問題呢?

[quote]
我都係堅持話要讀上午班...我覺得若果你真係唔想讀下午班就唔好答應, 其實老師都知道大部份家長都想比子女讀上午班的, 並不會因為你不選擇下午班而覺得你無誠意的.

[quote]
clarachel 寫道:

clarachel

又唔會話特別問爸爸問題0既....總之問到你地時你地是但一個答老師就ok啦....
‹ 上一主題|下一主題