用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 九龍灣聖若瑟
樓主: pizzahut
go

九龍灣聖若瑟 [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 九龍灣聖若瑟

各位, 剛剛家人開信箱, 收到囝囝取錄信.

祝各位好運

Hi adrianlcm,

Can you tell when will be the deadline for registration?  Coz I want to wait for the results for Govenment on 20 Nov (next Monday)

thanks
Little Tin Che

adrianlcm 寫道:
各位, 剛剛家人開信箱, 收到囝囝取錄信.

祝各位好運

CONGRULATION!

我剛剛看過, 沒有呀, 真有D  失望.

其實學校應將名單登上網, 大家都可看到,
知道結果,就好過等, 又唔怕寄失....
該用戶已被刪除

我今日都收到信,24/11前交留位費$300。學費就加到$2,200

我今日剛收收到信,信上寫明11月24日註冊,逾期當放棄學位論。

多謝大家支持同回覆
我啱啱都收咗信
終於有人要
總算了件事
但係我要二十二號星期三交費
而唔係二十四號

並祝福仍在等待中的家長
再一次多謝大家

我都收到啦! 是23/11 8:30至3:00註冊喎!

醒目開學勳章

我都收到信! 心都定哂!     

p.s. 有人同我講過呢間學校會overbook 好多位, 叫我唔使担心, 所以其他mammy, 可能明天就會收到信架喇!

我都有份........22號交留位費!......分咁多日????
Ian  媽媽

me too, 22號交留位費!......

Congradulation for all mammy!!!

Hi pizzahut,

以我所知此間學校不會overbook好多位! :idea: (以我過來人上年人經驗所知)此校好有系統,安排得亦好好:
1)只會作一次面試,面試後收到信要在deadline前登記(通常多數人200-300都會留位先既),暫不會放棄留位,
2) 就算自選果次結果出左,除非真級名校如喇沙,英華得左,大部份留位者都唔會主動致電學校話取消學位,
3) 以學校經驗,當統一派位結果出左,就會有人放棄學位,故學校會在統一派位結果前一星期邀請一d佢地認為適合既申請者(我諗是暗地既waitinglist)若仍在興趣就讀,就可於統一派位結果後(通常係官校註冊後一.兩天)到聖若瑟登記,此登記不是代表一定入到,要帶備最近文件再讓校方考慮,
4) 若仍有學位,會再有公開收生,

大部份學校若寄信形式都多數同一日寄,收唔收到信通常相差大約兩日(除非學校註明分兩次寄信啦) :-| 真係收唔到信都唔駛擔心, 一來各位一定有考其他學校,二來此校會在統一派位前再寄信俾一d之前無收過信既申請者(應該係waiting list),即係話未到開學各位都有機會, 所以唔好放棄及要繼續保持小朋友於最佳狀態啊 !!!!!   

大家努力 !!!!   

Hi pizzahut,

以我所知此間學校不會overbook好多位! :idea: (以我過來人上年人經驗所知)此校好有系統,安排得亦好好:
1)只會作一次面試,面試後收到信要在deadline前登記(通常多數人200-300都會留位先既),暫不會放棄留位,
2) 就算自選果次結果出左,除非真級名校如喇沙,英華得左,大部份留位者都唔會主動致電學校話取消學位,
3) 以學校經驗,當統一派位結果出左,就會有人放棄學位,故學校會在統一派位結果前一星期邀請一d佢地認為適合既申請者(我諗是暗地既waitinglist)若仍在興趣就讀,就可於統一派位結果後(通常係官校註冊後一.兩天)到聖若瑟登記,此登記不是代表一定入到,要帶備最近文件再讓校方考慮,
4) 若仍有學位,會再有公開收生,

大部份學校若寄信形式都多數同一日寄,收唔收到信通常相差大約兩日(除非學校註明分兩次寄信啦) :-| 真係收唔到信都唔駛擔心, 一來各位一定有考其他學校,二來此校會在統一派位前再寄信俾一d之前無收過信既申請者(應該係waiting list),即係話未到開學各位都有機會, 所以唔好放棄及要繼續保持小朋友於最佳狀態啊 !!!!!   

大家努力 !!!!    祝好運 !

Hi hoyhconnie,

因為聖若瑟在行政方面都算安排得幾好既 佢地唔想一次過太多人去造成混亂(我個人認為)

以上年以言,面試都分四天及可揀上.下午呀,所以分開幾日註冊我唔覺得奇怪呀  

我上學校網,看唔到結果!請問網址..................???
凡勞苦擔重擔的人,可以到我這裡來,我就使你們得安息。                                                     太 11:28

AA Mother,

請問你係唔係指收生結果,學校只會發信比錄取生,如果明天11月17號都收唔到信,可以打電話到學校問.
‹ 上一主題|下一主題