用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 06年9月德信小學小一之家長, 入黎傾傾呀 ...
樓主: k_wong7
go

06年9月德信小學小一之家長, 入黎傾傾呀 [複製鏈接]

Re: 06年9月德信小學小一之家長, 入黎傾傾呀

本來去的,但99話當日要去掃墓喎!唉........

想問你係米已經買晒全套冬季校服 ? 如是, 你係邊度買 ? 有無連校徽 ?

不是,只是買了運動服,我明天打去校服公司問吓有否恤衫西褲買先!
原來家長不是寫信,而是直接去找老師講數呀!

你去邊間校服公司, 我星期六問過金錀, 佢地話你可以黎買, 不過係無校徽, 甘我又問過果間華生(好似係呢個名), 佢話佢地有校徽, 不過又未有西富. 不過我唸住去金錀, 我會叫個仔去買校徽同保太

i will goto wah sang i have 校徽 wor

醒目開學勳章

其實仲有間金泰 , 我覺得質地好過華生 , 旺角同土瓜灣有!  

請問旺角的地址是?
hidemode 寫道:
其實仲有間金泰 , 我覺得質地好過華生 , 旺角同土瓜灣有!  

醒目開學勳章

Hi mic823,

在西洋菜街72號3/F , body shop 斜對面 , tel : 23913057            

MANY THANKS

hidemode 寫道:
Hi mic823,

在西洋菜街72號3/F , body shop 斜對面 , tel : 23913057            

k_wong7,

點呀你?仲有幾耐生得呀?囝囝d result ok嗎?我仔eng short test only 69分,我好嬲呀!不過無點鬧佢,見到佢d眼神好似好驚咁!

mic823,
good morning.  我應該下個月尾先生, 不過依家好多野煩.  都仲未有工人. 另外, 我個仔都係, d默書又係得六十幾, 唔知點解, 梗係錯埋d唔小心. 不過由於校車時間實在太耐, 佢真係好唔夠精神, 又多野要做, 其實都鄧佢地辛苦.
k_wong7

慢慢來啦!不如請住個頂住先得唔得呀!係呀,佢地真係好辛苦,所以我依家比佢返嚟自由活動到5:30先做功課.佢又開心d的!
下個月我多數自己接返學放學,自己辛苦d,但時間好用d,囝囝開心d!

你仔真係好累,依家見佢差不多日日返學放學都sleep,開學時無咁多的!

記得要放鬆d呀!唔係生個"文"的BB囡呀!

係呀, 佢依家成日都話好累, 但又唔知點幫佢,所以DADDY話叫佢係車度SLEEP, 不過其實係車度SLEEP都幾危險.
返到屋企, 又要上網, 你有無同你仔仔上晒甘多個網 ?

DAILY 上每日一篇同小校園,sat同sun才上普普村,其他真係好得閒才上的!邊上得咁多呀!又要study,又要這又要那!

Hello!
我仔也是小一的,參我一起傾傾啊!
我和你們一樣,覺得德信的程度足以媲美城中各名校。我的壓力到現在都沒解決。     

你好!我地兩個媽媽等到頸都長呀!終於有媽媽陪我地了!welcome!
我都話唔知以為我仔入咗名校呀!
你有無返工呀?
係喎!交換秘密先!check PM

好啦, 好啦, 終於有多個媽咪一齊傾啦.
係呀, MIC823, 我個仔話MS. CHEONG約佢下星期小息練習, 你仔仔有無同你講呀 ?

佢話老師叫佢快d讀熟,因我只同佢聽過2次!

你們的仔仔同班啊?我仔是1d班,不知大家的教學進度會不會一樣?
你們的仔仔有沒有報其他的才藝班?我想幫個仔quit著星期六早上的英文班,讓他多點時間作功課和休息,有時都心疼他忙到連卡通片都沒時間可以看,畢竟他才7歲而已,難道童年就要埋在書本中渡過嗎?     

mic823:

我都有PM你喔!
‹ 上一主題|下一主題