用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 06年9月德信小學小一之家長, 入黎傾傾呀 ...
樓主: k_wong7
go

06年9月德信小學小一之家長, 入黎傾傾呀 [複製鏈接]

Re: 06年9月德信小學小一之家長, 入黎傾傾呀

遲咗小小,都accept 的.星期五,我仔要默中文同英文.下星期二要英默評估同常見時事評估,下星期五又要中文寫作評估.真的想死呀!你仔係咪同一日做評估呢?
上個星期數學評估得唔得呀?我仔98分,miss咗d大意野!激死我呀!

嘩, 你甘多評估?我個仔只係試過中默同英默, 都無數學評估, 點解呢

mic823 寫道:
遲咗小小,都accept 的.星期五,我仔要默中文同英文.下星期二要英默評估同常見時事評估,下星期五又要中文寫作評估.真的想死呀!你仔係咪同一日做評估呢?
上個星期數學評估得唔得呀?我仔98分,miss咗d大意野!激死我呀!

會唔會未派呀?因佢係突擊的!派咗先知咋!
你是否一個小朋友?(八卦下啫!)

依家暫時係, 遲d唔係啦, 因為個細會係年尾出世

你自己一個照顧兩個, 會唔會好辛苦, 同埋做開野唔做, 你慣唔慣呀 ?

首先恭喜你呀!會否比我好彩呢?是否一個"女子"呢?
係比起返工幸苦十倍呀!不過值得的!不是因為自己照顧都唔知到原來個細仔係咁鬼跟我的!(以前工人照顧,佢要姐姐都唔要我呀!)依家,成日話"媽媽,你唔好返工啦!我會聽你話的!"

GOOD MORNING.

早呀!不過現在要去青山道買餸,同埋幫哥哥買校服.回來再傾!

你甘早買冬季校服呀 ?

琴日,校服公司去咗學校訂運動衫褲!我年年都係自己去的!去到都段晒碼!

係呀, 其實都好煩, 係學校買, 又驚d碼過細, 去買又無碼, 你話點

堅決出去買!頭先去買,佢話琴日喺學校都買到段碼.因今年轉咗校服,所以佢地都失咗預算!我都係落單訂做,佢會送去學校比仔!
激死我呀!仲未溫好d英默/中默.明天仲雙料!頭先嬲到叫佢出房,閘埋門唔理佢!點解會兩樣一齊??????
自問要求好高,所以知道個仔會好辛苦,但我好多時都control唔到自己!你會好勞氣對個仔嗎?   

good morning. 溫好默書未 ?唔好甘勞氣, 慢慢黎, 不過d時間有時真係唔夠用. 校車已經遲, 又有功課, 又要溫書, 又要上網, 都好辛苦(鄧d小朋友), 好彩平時溫書, 多數係daddy勞氣

我老公不會幫他們溫習的!因為他連阿根廷都寫成阿拫庭!哈哈!咪要教多個仔!!!!!
未溫好呀!不過今日不用評分的!但我同佢講無100分就死!!
我唔想佢覺得唔洗評分就唔洗溫!!!
星期六,日.我一定要同佢溫好為止!仲有常識要溫!真係頭痛!中,英,數我自己出題目比佢做.但係常識我不知怎麼樣溫啊!

你是否喺葵涌大的?

我唔係住開葵涌, 我本身住開九龍, 係我老公住開. 所以初初都好唔慣,  你係米同奶奶一齊住 ?

我屋係99名的,(公屋),但她好少回來!不是好99.不用理她.不回來,一家人開開心心,一回家導火線,so dirty.
我睇吓我們是否相識的!
check pm

你都CHECK PM 呀

你有否覺得個仔入咗小學同以前不同呀?!我見你仔無做小校園入面有個好似每日一篇咁,但不是閲讀理解,嗰度教造句,你可以同仔仔試吓!幾好!我都要一齊學.以前讀書中,英,數最差就係中文!哈哈

你們好!我小朋友現在讀緊德信幼稚園k1,我小朋友亦都讀得很開心,不過現在我想搜集下資料,我想問問各位德信小學的家長,點解你地會選擇德信小學比你地個小朋友既?其實德信小學有什麼你們覺得好的地方呢?或者有什麼又覺得不好的地方呢? 我聽人講,德信小學,比外邊的學校功課比較少,其實是好事還是壞事呢? 亦有人說,假如德信小學那麼淺,怕小朋友升中學時,很難函接到深的中學,對他們會比較辛苦, 是嗎? 而德信小學升中派位,好唔好呢?!會唔會好大機會派到一些BAND 1 的學校呢?

唔係呀, 我個仔DAILY有做每日一篇同小校園, 你會唔會誤會左我個仔係第二個呢 ?

mic823 寫道:
你有否覺得個仔入咗小學同以前不同呀?!我見你仔無做小校園入面有個好似每日一篇咁,但不是閲讀理解,嗰度教造句,你可以同仔仔試吓!幾好!我都要一齊學.以前讀書中,英,數最差就係中文!哈哈
‹ 上一主題|下一主題