用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 博愛醫院歷屆總理聯誼會鄭任安夫人學校 我準備幫我女女報此小學,想問下各位家長有何意見給我 ...
go

我準備幫我女女報此小學,想問下各位家長有何意見給我 [複製鏈接]

我準備幫我女女報此小學,想問下各位家長有何意見給我

各位你地好.我係新加入此會既會員.我準備幫我女女報此小學,想問下各位家長有何意見給我/我女現在讀K1,珈琳幼稚園(龍門居分校)..我五想太大厭力女兒,想問下呢間小學會五會太多功課呢???????謝謝^^
~Natalie平安夜出世了~

Re: 我準備幫我女女報此小學,想問下各位家長有何意見給我

irenhui119 ~~

hi   

你真的係一個好媽咪ar...k1已經搜集小一資料...    ...而我果時都係k2至諗咋

開學到現在只不過得個半月到...所見到kei 未必甘多..而我只知亞囡好喜歡e間學校同d老師...好喜歡返學..而老師都好盡責...起碼我囡囡果時比同班同學用筆整親...果堂kei 老師亦會給電話我告知此事...至於壓力大吾大...有d都好睇父母ka wor..而學校方面暫時就吾覺有la...都係果句la..始終學期初jet...有好多野都未摸清楚ar ...而功課就吾太多...平均一日四至五樣到la...如果有導動堂果日..多數會做晒ka la...

暫時所知kei 都答左你ka la..希望對你有幫助la

thanks u^^

hi r.so happy u can  reply  to me !!!
我放左呢個topic好耐ga!!!又無人回應   
你女幾大 r?可否交個朋友 r?我住好近呢間學校..學校校車貴嗎?
我住黃金ga...甘近都要校車..我捻

Re: thanks u^^

我放左呢個topic好耐ga!!!又無人回應>>>真的吾好意思la..

你女幾大 r?可否交個朋友 r?我住好近呢間學校..學校校車貴嗎?>>>我囡囡係小一仔lai ka 咋...我地當然可以交個朋友la...有空你都可以去千禧topic 睇下ka...暫時都係得d 小一媽咪lai分享下...希望遲d會多d其他媽咪入lai la

你住黃金甘近...車費應該都好平kei jet..詳細幾錢...我諗過兩年後至準d la...話晒你囡囡仲有兩年ar ma...  

原文章由 tszyau2000 於 06-10-23 22:37 發表
我放左呢個topic好耐ga!!!又無人回應>>>真的吾好意思la..

你女幾大 r?可否交個朋友 r?我住好近呢間學校..學校校車貴嗎?>>>我囡囡係小一仔lai ka 咋...我地當然可以交個朋友la...有空你都可以去千禧topic 睇 ...

五知幾時有開放日呢

HI,
各位媽咪,
想請教吓你地,我對孖囡今年9月升k2,本身讀仁濟友愛幼稚園,我尋日都去咗參觀你地間學校舉辦的開放日,其實首輪係咪好難入架????聽日講首輪未必會收??????

簽名被屏蔽

原文章由 babyellow 於 08-7-15 07:27 發表
你個囡想入華都定千禧?

我就想入千禧

簽名被屏蔽

我囡今年選小學, 千禧都係我心儀之一, 但想問一問係咪好難入呀 ?

另外 請問我是否錯過了學校的開放日呢 ? 因為到現在我都未有機會去學校參觀呀...! 如各位知道開放日的日期, 請告知!

原帖由 babyellow 於 09-6-5 07:15 發表
知唔知校車幾點開車...幾點回到屯門市中心架...
千禧....too far~

9月12日(六), 今個星期六剛好有開放日, 我囝囝今年在千禧升讀小二, 舊年個小一班主任都好盡責, 老師一般都好nice, 家長如想聯絡老師可隨時致電學校, 我仔讀得都好開心......

原帖由 lovely_jac 於 09-8-31 01:06 發表
我囡今年選小學, 千禧都係我心儀之一, 但想問一問係咪好難入呀 ?

另外 請問我是否錯過了學校的開放日呢 ? 因為到現在我都未有機會去學校參觀呀...! 如各位知道開放日的日期, 請告知!

...

聽說鄭任安千禧轉了校長,請問新校長如何呢?有否教師流失呢?因為小女升讀k2了,要開始研究選校問題。Many Thanks ar

對, 去年莫校長退休了, 現在的蔡校長,以前是訓導主任, 後升為副校長, 去年代替莫校長坐正校長個位, 他跟莫校長共事廿年, 不是空降, 可以放心, 而且莫校長其實也不是真正離開千禧, 他現在是學校發展總監, 相信是為了扶助蔡校長吧! 所以我相信蔡校長也是會秉承莫校長的理念, 帶領學校的吧! 教師流失方面, 去年有2位老師, 今年都光榮退休了, 聽我囝囝說, 去年的老師今年仍然在, 我想流失問題不算嚴重吧!

原帖由 lesleyncy 於 09-9-7 16:20 發表
聽說鄭任安千禧轉了校長,請問新校長如何呢?有否教師流失呢?因為小女升讀k2了,要開始研究選校問題。Many Thanks ar

請問當年各位交表時 , 首輪難入嗎 ? 無份係咪都無乜機會 ?
另想問吓學校的英普教學進展如何 ? 係咪普通話教中文, 外籍老師教英文呢 ?

原帖由 pony媽媽 於 09-9-8 09:59 發表
對, 去年莫校長退休了, 現在的蔡校長,以前是訓導主任, 後升為副校長, 去年代替莫校長坐正校長個位, 他跟莫校長共事廿年, 不是空降, 可以放心, 而且莫校長其實也不是真正離開千禧, 他現在是學校發展總監, 相信是為了 ...

今天參觀完千禧, 間學校真係好靚呀, ! 環境清靜, 校舍又新。, 我同老公都好鐘意呀 ! 今日又欣賞完各小朋友表演, 個個都好叻啊 ! 招呼我們的小朋友都好有禮貌, `我深深感受到學校愉快的氣氛。我決定報呢間學校, 希望一切順利可以入到啦 !

原帖由 lovely_jac 於 09-9-19 00:29 發表
請問當年各位交表時 , 首輪難入嗎 ? 無份係咪都無乜機會 ?
另想問吓學校的英普教學進展如何 ? 係咪普通話教中文, 外籍老師教英文呢 ?

我個仔仔今年讀K3, 我都想報千禧, 但想問你地有冇佢網址呀....

原帖由 pinkykwlui 於 10-6-25 06:50 發表
我個仔仔今年讀K3, 我都想報千禧, 但想問你地有冇佢網址呀....

http://www.mcyoms.edu.hk
‹ 上一主題|下一主題