用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 升班啦!New!York07"U3",大家庭
樓主: kachunma
go

升班啦!New!York07"U3",大家庭 [複製鏈接]

Re: New!!York06"L2",大家庭(Part two)

Re: New!!York06"L2",大家庭(Part two)

miffy

tks 明日叫奶奶煲下先

得閒check pm la

miffy,

謝謝您提供去年賣祺的流程,原來個祺袋不是交回學校的﹗

ALL :
另下星期的HALLOWEEN PARADE 如冇意外,我應該會出現,但要看星期五有否其他工作要 FOLLOW UP 先。

有無人參加賣旗活動呀 ? 我參加左啦.

真係年紀大無記性
剛剛同奶奶講18號會同梓灝去賣旗
奶奶話嗰日我邊有時間去呀
我話點解無呀,依家星期六又吾駛番工
跟住佢細細聲同我講我要飛去台灣飲喎
(因為吾可以比呀仔知,佢c都跟住要去)
我聽左之後呆左
隔左好耐呀仔叫我媽咪先醒番
好彩係三點幾機 
吾駛令梓灝失望

< 報料 >

lego  開倉呀 ,  我買左小小野咋 , 吾係好多野買有啲失望 .
我覺得最底買就係嗰架大飛機 , 上年起反斗城買差不多四百元 , 見佢地開倉價二百多元 .
地址起荔枝角九龍廣場 ,開倉時間由20-31號 , 早10至晚8 . 如果你地有時間去睇睇啦 , 但吾好抱咁大期望喎 .

All good morning!!   

賣旗果度,是否無規定在那賣?咁我們未可約埋一齊囉!   
今天catwalk你們著乜衫呀?我仔今天便服呀!最好笑佢昨晚仲教我點行添!我學佢行,點知佢仲話我做錯晒添,激死佢喎! :  : 哈!佢咁講,激死我就真   

miffy 寫道:
今日衰咗呀, 做唔到好媽媽   

今日寫個"雲"字, 侒侒自己寫了一隻, 是ok, 但好無心機寫,  做功課時將個頭訓落張書檯度, 求其渣住枝筆畫幾畫, 我最憎呢d死人態度, 唔識我可以教佢, 訓起張檯度作死, 我梗係   

到佢飛起, 佢眼淚鼻涕兩行, 我頂佢唔順, 唔洗佢做, 叫佢去訓覺。

點知佢上到床, 唔洗兩秒, 訓著咗。

我諗佢好累, 才無心機做功課 (佢平時ok), 佢今日起學校行catwalk, 唔知係咪玩得好癲, 所以咁累。

我鬧錯了佢   

miffy,

係呀﹗我估今日catwalk 真是很倦, 因我囝囝放學回來吃完飯後立即上床瞓,佢話好眼瞓呀﹗所以我等佢瞓醒先做功課。

今天做個"雲"字,真的太深了,我大少發晒皮氣,唔肯做,話唔識做,只做了8個和配詞,

[quote]
miffy 寫道:
係lu~~ 我都唔知點做人阿媽, 次次鬧完仔都好後悔  

[quote]

我都有同感呀﹗我每次鬧完佢都係會好後悔,有時會自己打自己, 等自己可以清醒o下﹗我都好擔心呀﹗怕囝囝會驚o左我, 第日唔睬我﹗

kachunma, miffy,

我個囝昨日寫個雲字都係經過一論吵鬧才可完成功課,起初第一、二個字我有扶佢手寫,好啦﹗之後佢就話好難唔識寫,跟住我又氹佢,佢自己寫o左幾隻字又開始唔寫,話好難,我開始 跟住我話唔好寫啦﹗就咁交番學校算啦﹗佢又唔肯,又死死氣咁又寫,我都好擔心﹗我老公又發"皮四",佢咁細過,只是L2便寫咁深的字,好似唔啱LEVEL?佢話佢啲friend 的囝囡都唔係咁﹗太辛苦啦﹗不過我囝寫英文、數字等就非常之喜歡﹗我會搵時間同老師傾這問題,長遠下去真係唔惦﹗我怕佢第日驚o左寫中文字。      您o地有咩好提議?   

kachunma, uran, miffy,

您們的子女都在york讀緊?他們讀得開心嗎?
會否有填鴨式教學之情況?
我個子正開始報 k1, 請給我多些意見。您們以前報了哪幾間幼稚園?為何又選了york?
我好苦惱呀﹗請給我多些意見啦﹗多謝晒﹗

我報了york, st. cat, 劍鳴,根德園。哪一間最好?

唉!今早大少一早起左身,但誓死唔肯換衫返學,哭到豬頭丙咁,

kachunma, miffy,

其實我的要求也不算太高,只要佢肯寫、肯做我便收貨,可能是我放工回家的時間比較少,想佢合作啲完成功課,又撞啱啲字咁 out of 佢o地 level,所以我就容易 我真係要返啲如何control 情緒 class 來 control 自己?    我今天會致電學校與老師商討對策﹗

Brica 寫道:
kachunma, uran, miffy,

您們的子女都在york讀緊?他們讀得開心嗎?
會否有填鴨式教學之情況?
我個子正開始報 k1, 請給我多些意見。您們以前報了哪幾間幼稚園?為何又選了york?
我好苦惱呀﹗請給我多些意見啦﹗多謝晒﹗

我仔在york讀緊L2,一路都好開心的,是最近因中文功課有點煩腦,是我仔自信心不足的問題,要和老師傾

Brica 寫道:
我報了york, st. cat, 劍鳴,根德園。哪一間最好?

我覺得你in完咁多間,自己感覺
‹ 上一主題|下一主題