用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 大角嘴天主教小學 大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 -1C
樓主: pcanna1
go

大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 -1C [複製鏈接]

Re: 大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 -1C

各位1C班媽咪:

請問知唔知 - 電腦 : 聖誕海報設計 (A4) 幾時交呢?

wwkiu:

Thank you!

你囡囡真係好叻呀!!

各位1C班媽咪:

你哋覺唔得1C班無"成長列車" 的功課?? 但為什麼1A班會有的??? 請問大家知唔知點解呢??????

請問"標語創作" 的主題是什麼?

請問幾時交標語創作和填色比賽?

謝謝!!

點解1C班無嘜人去親子旅行 我會去.  重有冇人去呀?

請問各位1C班媽咪, 你哋D囝囝囡囡們有冇"交填色比賽"啊?  囝囝話老師冇收

pcanna1 寫道:
各位1C家長:

請問各位家長還有沒有Unit 5的英文默書(果張紙仔),可否Copy給我?thx.     

Dictation 6

1.  Anna has a doll.
2.  Lily has a puppet.
3.  One boy has a robot.
4.  His hands are big.
5.  The teddy bear is long.
6.  His eyes are small.
7.  He has a clown.

各位1C班媽咪:

環保課室是不是要全部完成呢?  因看見工作紙(六)要在課室取數據才能完成.  

請問數學習作P.25需唔需要填上顏色呢?  阿仔話吳主任話不需要填色, 是不是對呢?

中文測驗應該是5-8課.

wwkiu 寫道:
[size=small]1C ~ 4月2日功課

中 :
1. 作 (工) 五
2. 默改簽
3. 測 (二) 5-6 課

英 :
1. 沒有

數    :
1. 作改P.27-29, 做P.30
2. 書做P.81-83

其他  :
1. 明交語言護照 (LANGUAGE PASSPORT)
2. 假期後交畫

[size=large]假期後交功課  :

中 :
1. 己派一本圖書 ~~~ 16/APR還, 完成閱讀(工)

wwkiu:

Please check PM.

wwkiu:

請問Vocabulary Bank 寫那幾個呢?

Task Sheet - 阿仔話已在堂上交了.

wwkiu:

Thank you!

去聽乜耶講座呀?  講唔講得呀?

各位1C班家長:

明天1C班又要上韻律舞堂又要影相.  咁明天穿校服或運動服回校呢?   

請問有冇家長知道視藝的圖畫幾時呢?

照理應該不用交, 但阿仔話下星期一交.  我覺得很奇柽, 所以求證一下.

wwkiu 寫道:
[quote]
甘夫人 寫道:
請問有冇家長知道視藝的圖畫幾時呢?

甘夫人 :

視藝有圖畫要交嗎 ??     [/quote]           
‹ 上一主題|下一主題