用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 各位媽咪幫小朋友揀幼稚園,會唔會考慮到學校的宗教信仰? ...
go

各位媽咪幫小朋友揀幼稚園,會唔會考慮到學校的宗教信仰? [複製鏈接]

各位媽咪幫小朋友揀幼稚園,會唔會考慮到學校的宗教信仰?

我想個囡入讀天主教的幼稚園,不過好似好多幼稚園都冇宗教信仰的.
耶和華是我的牧者,我必不致缺乏.(詩篇:23:1)

Re: 各位媽咪幫小朋友揀幼稚園,會唔會考慮到學校的宗教信仰?

都會有小小關係, 不過最重要都係口碑同感覺好唔好

Re: 各位媽咪幫小朋友揀幼稚園,會唔會考慮到學校的宗教信仰?

我囡囡都是在天主教的學校讀書, 老師都幾有愛心.
禮義廉恥這四個字都不知不覺間在我的腦海記載著, 可能學校常常都訓示的關係.
而宗教科亦是囡囡喜歡的科目之一.

會, 我選的是基督教學校.

My too, I prefer 天主教 as we are Catholic family.
I studied in 天主教 kindergarten, primary & secondary school.  So I prefer my daughter can follow the same path.   
‹ 上一主題|下一主題