用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有無小朋友學緊中國舞
go

有無小朋友學緊中國舞 [複製鏈接]

有無小朋友學緊中國舞

係邊道學呀? 4歲學得未呀?

Re: 有無小朋友學緊中國舞

香港兒童合唱團有得學,四歲可以學的

香港兒童合唱團教得好唔好呀, 有無人學緊呀?

香港兒童合唱團學跳中國舞四歲可以學,它每年都有機會給小朋友公開表演機會.
就快招生啦,將於2007年1月開班,想報名就要留意啦.
ss2003 寫道:
係邊道學呀? 4歲學得未呀?

我個女今年一月係香兒開始學中國舞, 佢都好鍾意. 今個月仲會係沙田大會堂表演.
香兒係非牟利機構, 所以上堂永遠有早無遲, 落堂就永遠有遲無早, 仲有如果有表演要加時練習, 都唔會額外收費. 唔同有d私人的, 好似我同事個女咁, 每次表演前加時練習, 都要另收學費.
不過香兒的缺點係centre同時間選擇唔多, 未必可以配合到每個人. 好似我咁, 就要每星期由沙田去到油麻地咁遠了.
不過你都係報咗先, 到時先考慮時間同地點. 因為就算收咗, 比咗錢, 未開班前佢都有機會改上堂時間的. 如果你唔要, 佢會退返$比你.

htcmama ,

我都報左 & interview 左, 不過唔知得唔得呢....

情情媽咪,
放心, 跳舞多數都收的, 我第一次面試(我報咗合唱團及中國舞), 只有中國舞收, 地點時間都ok(嗰陣選咗何文田centre), 寄埋cheque比佢地, 後來開班前佢地話要改時間, 咁我覺得唔係好啱, 所以放棄咗.
於是去年又係呢個時間再報(10月interview), 當時多咗而家呢個centre(油天小學), 就二樣都收晒. 所以今年初開始每個星期六下午都係跳完舞就跟住返合唱組, 方便好多.
係呢, 你選咗邊個centre?
p.s. 我個女又係叫晴晴, 哈哈. (不過唔同你個"情")

htcmama,

Thank ! , 你d資料好詳細, 我都選咗油天小學, 希望有機會見到你啦....   

好啊, 收到信記得話我知, 睇吓到時啱唔啱時間見到你.

希望得啦.........   
‹ 上一主題|下一主題