用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 培道小學今年小一只有57人??
樓主: huihui
go

培道小學今年小一只有57人?? [複製鏈接]

Re: 培道小學今年小一只有57人??

請問幾多號交留位費同交幾多
我仲未回家睇封信既DETAIL呀
H&L 寫道:
培道都收咗我個仔,咁我如果登記咗仲可唔可以攪珠呢?
該用戶已被刪除

tks

我 dream 緊 11/20 收左,可以慳反    
H&L 寫道:
栗子媽媽

註冊日期:27-28/11
時間 : 上午9:00-12:00,下午1:30-3:00
註冊費用300
該用戶已被刪除

希望大家都有幸享受下政府福利la    

請問你們選了哪間津校呢?我以舊生身份為女兒選了協和上午校!

hi!各位家長好.我收都培道信o.k.28/11交註冊費.
但11/11唔知去唔in培正呢?

我都收到信呀,好似個個都收和,不過未決定讀吾讀,但留位費就會交.
DouglasMaMa :lol

培道都收咗我個女, 我想問下他們多唔多功課同會唔會多默書呢?  他們是真的沒有跳級教書呀?
請各家長幫幫忙!!!!

crazymother

培道都收咗我個女, 我想問下他們多唔多功課同會唔會多默書呢?  他們是真的沒有跳級教書呀? .........頭三年活動教學,5會跳級教,功課5太多。

請問4-6年級的功課量及如何?會否跳級教?

本人係培道小學畢業,今年就讀英中St.Paul's school(Lam Tin)
培道小學十分十分好。
今年開始好始P.1-6都用Putonghua作為主語言,好好
因這樣可操練,也對中作有很大幫助。
升中派位結果很好
很多人入迦密,華英......有興趣請入Pooi To website
就算只收57人,我覺得培道小學永遠是最好!!!
我永遠也記得培道小學的老師的說話

本人係培道小學畢業,今年就讀英中St.Paul's school(Lam Tin)
培道小學十分十分好。
今年開始好始P.1-6都用Putonghua作為主語言,好好
因這樣可操練,也對中作有很大幫助。
升中派位結果很好
很多人入迦密,華英......有興趣請入Pooi To website
就算只收57人,我覺得培道小學永遠是最好!!!
我永遠也記得培道小學的老師的說話

christine94,
想請問你培道小學係吾係英文小學啊?

各位,培道都收了我個囡,自行收生都收佐佢在九龍塘基華,但我考慮緊去不去基華,我想去培道,因我囡自信心低,受不到壓力,佢唔鐘意同人爭,我驚她在主流學校會很辛苦,和讀得不開心,令到佢怕返學讀書重慘。聽聞培道D老師很有愛心,啱我個囡,但佢幼園校長話,該校中學是中文中學,出路未必好,所以不知是好。我會想,就算比間Top one 學校你,讀吾到都係無用,小朋友重辛苦。
:pint: :-P

點解喜歡跳級教呢?難道小學要開始讀中學的內容.有趣
[img align=left]http://www.my-smileys.de/smileys2/4_17_10.gif[/img][/img][/quote]
該用戶已被刪除

有D小學眞係教深一年,有私小收小一生考7張paper。數學題問乘數不特止,係問 13 x 0 = ? 死未。我仔k3都末識九因歌
15分 寫道:
點解喜歡跳級教呢?難道小學要開始讀中學的內容.有趣

H&L,

我已註冊了基華,但我亦會打算到培道交留位費,因為一間津貼,一間是私學,無抵觸的,等到6月再交第2次留位費時才決定去邊間,所以收吓料,問吓大家知唔知這兩間的情況?
:pint: :-P

I am sorry that 培道小學吾係英文小學...
‹ 上一主題|下一主題