用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 家長其中1方是SPCC舊生 個小朋友係咪一定入硬小學 ...
go

家長其中1方是SPCC舊生 個小朋友係咪一定入硬小學 [複製鏈接]

家長其中1方是SPCC舊生 個小朋友係咪一定入硬小學

定係話個家長要參加埋Alumni
拉下關係
暴下光 呀咁呢

Re: 家長其中1方是SPCC舊生 個小朋友係咪一定入硬小學

朋友仔個兄/姊讀緊都唔係收呀

醒目開學勳章 王國長老

Re: 家長其中1方是SPCC舊生 個小朋友係咪一定入硬小學

"家長其中1方是SPCC舊生  個小朋友係咪一定入硬小學"
definitely唔係! 我老闆老公係舊生, 大仔係品學兼優生, 個細女都差d攪唔掂........

So no need to interview?  Or still have interview?
8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

我都係覺得唔係入硬

所以我地叫妹夫快D入Alumni
最好

又話7成位留比舊生?

七成位係指120個的七成, 即係最多只有84個位,每年有二千人報考.而間學校有咁多年歷史入面有幾多個係舊生可想而知! 我知一些舊生加舊生父/母曾係學校任考,再加聖xx校長推薦信都冇得2nd in!!! :-| 反而以前係津小時,舊生子女仲容易入,因為可以用埋個30%既位! -)
‹ 上一主題|下一主題