用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2 ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2 [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2

Cheerful12,

我自己都只是看網上報紙呢! 就因小女要做新聞分享, 959會拿免費報紙同小女讀. 有些她感興趣的新聞是不肯讓我取走報紙的! 家裏快變垃圾站了!    

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2

hei hei都係尋日睇睇下本中文書先同我講要帶樹葉返學校, 今早早咗幾個字同佢落平台去拾樹葉, 佢拾得好開心~~尋日臨瞓時又話要帶報紙, 我同佢講話之前未帶咗返學law, 原來老c想佢地每日都帶返去分享~

Cheerful12 寫道:
小女都話要帶樹葉 , 是星期二睌的事 , 但最後因為我食了藥大昏迷....

小女上星期五話要帶報紙番學校 , 我唔知點解 , 和老師傾開原來老師話最好Everyday家長和小朋友閱讀報紙 , 然後剪下來新聞分享的時候, 小朋友Present 出來 , 各位媽咪你們有無o甘做呢?   

這幾天都好難剪報紙, 不是政治就係跳樓   

一家三口,

你會唔會連profile一齊交表
有人話要click

醒目開學勳章

ConnieBaby219

Hailey有冇話要帶樹葉呀? Anson話唔駛帶喎

Kirima 寫道:
一家三口,

你會唔會連profile一齊交表
有人話要click

我問左聖家, 佢話唔收喎!
其實係一家四口子

一家三口,
我個係仔仔, 所以我會報英華小學.
[/quote]

如果我個係囝, 我都會報英華小學.
其實係一家四口子

叮叮噹噹 寫道:
ConnieBaby219

Hailey有冇話要帶樹葉呀? Anson話唔駛帶喎

不要帶樹葉, 佢地在落校車位置執左樹葉了.

大家好,

我的女兒將在明年讀k1,想請問一些有關崇真的資料。

1.英文班是否有外籍老的授教的?每天會有多少時間?

2.教学方法?

3.是否k2一定要轉全日班?

4.是否k1巳有課外興趣班報讀及有哪些興趣班?

5.完成崇真的課程,小朋友的英文程度如何呢?

心急的媽媽上
Bertha Lam 8-)
該用戶已被刪除

carcar,

昕昕話佢哋今日落咗去玩bubbles同埋放風箏, 不過"唔夠秋天", 放唔到上天空wor.

同埋ms. staeby今日上課扮豬...   

仲話今日佢哋玩結婚, 又有人做觀眾, 又有人做新郎新娘...應該全部都係蜜蜂組.    真係笑c.

今日昕昕都帶咗樹葉番學, 淨係帶綠色, 有小朋友帶黃色, 咩黃綠綠好開心咁....   
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

vicky's mom,

昕昕話今日ms. staeby擺咗個拳頭係個鼻扮豬, 好搞笑, 又話ms. staeby個樣都好搞笑, 話佢生暗瘡....   
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

carcar,

請收pm.

Vicky's mom,

Vicky 講得對, Adrian都話要攜帶黃綠樹葉, 可惜今天他又
, 唉 ! 今個月第三次了, 以前從未試過的..一番全日可能開頭病過又未清, 又再來過, 希望他快快習慣啦 ! 明天要帶生果呀 ? 老師又無特別講, 我當唔知算了..

mamamui, cheerful,

老師都講過新聞分享, 佢話會通知家長同小朋友準備先present, 日日都要準備咩 ? c la, 我從未同他讀過新聞呀 !

himbb, may, cheerful12, lavender

想拜託大家, 今日起我要出trip 1星期, 所以如果kuk hin o係學校有乜唔乖, 唔該him him/owen/瑤瑤/hei hei報料我知   

剪報紙同帶樹葉, kuk hin 1句都無講我知 都唔知佢上堂係咪
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

Adrian媽媽,

係 『最好』日日, 我相信老師也預了我哋好忙 , 無時間同佢哋日日新聞分享! 我問小女有無新聞同我分享, 佢只說了三個字 『太空人』其餘什麼也說不到       

小女日日到大喊唔返學, 真令我頭痛         

優才學校的確不錯!我喜歡它小班教學! 但學費就....   

yy13,

有時小朋友講嘢 , 好睇心情!    

好! 我哋低愛班媽咪會盡力!        

Have a Nice Trip!  See you again next week!

醒目開學勳章

jennie/ball > 亞囡今日終於up 左幾個vocab. 有alligator, dinosaur & snail !

yy13 > 咩你份工都要出trip呀 ? 我就間中一,兩日.owen 都無講日日帶報紙和樹葉, 佢係矇豬
校車事件, 好多謝老師佢地咁細心的幫忙, 好快解決了,因我覺得係我地眼中係小事, 但小朋友的心事一日唔解決, 佢地會有唔開心的經歷, 好耐仲會記住. 所以耍面對佢.owen 尋日話蝦佢的高班同學仔向佢say sorry 了, 無再曳曳, 佢亦原諒了他, 放學回家仲同我講佢"今日好開心","食飯又無喊"佢仲懶醒咁問返我"媽咪,你有無唔開心呀 !如果有, 要講出來呀, 唔好收埋呀, 知唔知呀 ?" 聽到都好安慰.有經歷, 就有成長 !
今日公司個網down 左成日, 忍唔住去了旺角買邏輯狗和magic box當獎勵, owen 都好鍾意, 多得依言daddy的好介紹  
一家三口> 個sales話都似智高fun, 唔知係咪呢 ?
carcar > thanks, 睇左lego 網d靚相未,jeff cute
‹ 上一主題|下一主題