用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有同BB玩FLASH CARD的媽咪, 請教下, 你地有冇咁O既情形 ...
go

有同BB玩FLASH CARD的媽咪, 請教下, 你地有冇咁O既情形 [複製鏈接]

有同BB玩FLASH CARD的媽咪, 請教下, 你地有冇咁O既情形

我想問下你地點同BB玩,同埋佢地反應係點呀, 我亞女唔係好鍾意望, 第一次都可以, 但第二次再同佢玩, 佢會唔望我, 扮睇唔到

Re: 有同BB玩FLASH CARD的媽咪, 請教下, 你地有冇咁O既情形

你個bb幾大呀?  我個女2個月我就同佢玩flash card (黑白色).....首先環境要比較寧靜及有d background music, 要佢比較精神......比如你張card係心型圖案......你開始既時候要

Re: 有同BB玩FLASH CARD的媽咪, 請教下, 你地有冇咁O既情形

如果阿B無興趣,咁咪做第2樣囉,唔好迷信D所謂專家,我自己湊仔就盡心盡力,算架啦,唱歌啦,講故事,讀書,聽音樂,看圖片....甚至傾計(都發展緊語言智能)冇所謂架,唔通淨係得一種方式咩,潮流都話要多元智能啦,咁社會係要有唔同既人才,唔同既生活方式.... :wink:

cupnoodle

其實係會架,我個細仔都係咁,不過如果你有睇到GD本書有講小朋友係1/100秒就可以記憶到,只要佢唔係將個頭只望一邊完全唔望張卡,其實已經睇到,不過正如eemsfok講,環境都好緊要,盡量被免比其他野引佢望左第二度就會好些。
‹ 上一主題|下一主題