用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: emem姨姨
go

P.1C [複製鏈接]

Re: P.1C

已四月中,仲未換季

今早天氣又轉涼!

Hello all mami,

我想問吓學校入學試大約會考什麼?是否很難?
同埋學校多唔多課外活動呢?

thanks

百厭仔 寫道:
Hello all mami,

我想問嚇學校入學試大約會考什麼?是否很難?
同埋學校多唔多課外活動呢?

thanks

這裡可能有D媽咪幫到妳

To:  All Mama

另外我想問問學校有否童軍參加呀? 因為小朋友而家係幼童軍, 我想佢上小學都一路參加, 所以想問問, 如果學校冇, o甘我想早d 係出面報定名, thx all mama

Hi Midcochow,

現在學校並沒有幼童軍活動,指定參加的課程有學生團契,另外有創意夢工場,Creative Drama Workshop,小型網球,音樂Fun Fun園地 ,至叻小廚神,數學視覺藝術,閱讀小組,遊戲小組可供選擇,至於收取費用的有田徑班,羽毛球班,拉丁舞,足球,跆拳道,體操,中國舞,芭蕾舞,Table-tennis,如有錯漏,請各位媽咪更正.

Hope can help you

2000baby

唔該晒你呀, 你小朋友現在參加乜嘢活動呀? 你小朋友在EC讀左7個月, 有冇乜嘢你覺得學校應該改善呢? 而有乜嘢你又覺得學校做得好好呢?另外, 上堂用嘅書係咪都係比出面一般學校深d 呢? 因為我個小朋友而家讀緊o個間幼稚園係教高出面半級, 所以想問問EC 係唔係呀?唔好意思, 問o甘多問題, 但小朋友黎緊九月入EC, 真係有D 緊張, 驚佢樣樣都唔識, 又驚佢樣樣都做錯, D 同學相唔相處到等等. 真係樣樣都擔心.
該用戶已被刪除

school bag

2000baby

1. 請問ec的課外活動係咪主要放學後或Saturday, 若是after school , 咁小朋友咪搭吾到school bus?
2. 及想問下收費貴吾貴?
3. 至於學校課程便, 係咪都吾深呢?  例如P.1 將完結, 中文教到叱, 英文教佐tense未, and maths又教了混合加減未?

多謝reply

JJmummy

請問小學部與中學部的放學時間一樣嗎?

P.2C

我想也是時候把標題改為 P.2C 啦,以準備迎接新的小一生了。

今天我們一家到 TKO 泳池玩,還遇到 Kiki family,小朋友都玩得份外開心。

yes, we should change it to P2C

原文章由 goodkids 於 07-7-7 23:38 硐表
我想也是時候把標題改為 P.2C 啦,以準備迎接新的小一生了。

今天我們一家到 TKO 泳池玩,還遇到 Kiki family,小朋友都玩得份外開心。
‹ 上一主題|下一主題