用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想問潛水連身衣或保暖衣比較暖呢?
樓主: linwailin
go

想問潛水連身衣或保暖衣比較暖呢? [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 想問潛水連身衣或保暖衣比較暖呢?

我都係同你情況一樣, 但隻手袖位又長,夾位雖有多餘空間, 但小朋友話窄禾
都唔知點算?

MIMI&LONG 寫道:
linwailin,

唔該你先 ! 我買口左aeroskin 3號, 都係做緊$620.00
7折 ~~ 但我返到屋企比亞仔試時覺得好貼, 一啲鬆位都冇, 我個仔六歲幾, 駛唔駛換大一個碼呢 ? 因為真係咁貼身得滯, 著一年就好快要買過啦 !! 但唔知佢大一個碼會係大少少定大好多 ?  
:-? ;-) 8-) :-P :-? ;-) 8-) :-P :-? :-P

我尋日買了一件長袖後領拉錬的2碼要620元,折後是434元,褲折後是266元, 共700大元。我個女五歲半好瘦但幾高,所以2碼都啱身,但阿女話好窄,唔想著,都唔知點算?    

MIMI&LONG
其實係要貼身才有會有保暖的效果,如果係前面拉錬應該唔會好難除,但都係覺得窄,你可以換大一個碼,一個碼大約相差1吋,最好帶埋小朋友去試就穩陣啲。

hennyyoyo
其實長袖後領拉錬一定好難除,因為仔仔之前嗰件短袖後領拉錬唔係好貼身都是很難除,所以我再買了一件前面拉錬的給仔仔。我給他試穿過,就真係方面很多。

囝囝舊年游到Dec, 著TYR短袖連身都話唔凍, 但今年打算游晒成個冬天, 想買件好少少.  請問Aeroskin短袖係唔係只得後領拉錬?  我鐘意前面拉錬方便除, 但游水我始終唔鐘意長袖.

Hello, Linwailin
多謝你的意見,我諗阿女好少著好窄的衫,件衫太fit,又要人幫手除、幫手著,可能會覺得件衫好「困身」,我諗如果換番件前面拉錬,佢可以自己著、自己除,係咪應該好啲?請分享
該用戶已被刪除

4 碼幾錢?3碼換4 碼係咪要補錢?

舊年我幫亞仔買時,1 碼換2 碼要補錢!

[quote]
linwailin 寫道:
hennyyoyo
其實長袖後領拉

tommythumb,

Today, I 2碼換4 碼 (zip in the front) also, $620 x70% = $434.  So, I think no need to  補錢 for  3碼換4 碼

tommythumb 寫道:
4 碼幾錢?3碼換4 碼係咪要補錢?

舊年我幫亞仔買時,1 碼換2 碼要補錢!
該用戶已被刪除

tommythumb,

前面拉鍊 > $620 x 70% = $434
後領拉

Dear all,

Be careful, for 長袖後領拉錬, if for big head kids, difficult to 除 gar, the 拉錬 may scatch the kid's ear/face.

Aeroskin短袖係唔係只得後領拉錬? >> seems YES

danielboy 寫道:
囝囝舊年游到Dec, 著TYR短袖連身都話唔凍, 但今年打算游晒成個冬天, 想買件好少少.  請問Aeroskin短袖係唔係只得後領拉錬?  我鐘意前面拉錬方便除, 但游水我始終唔鐘意長袖.

Thanks all!!!!

聽日帶亞仔去掃貨!!   

linwailin,

Perhaps we met lar.

而你那件都是前面拉錬,我諗他們應該計了另一件後領拉錬的價錢>> bingo you are correct, they had made a mistake....but today I go again to change to a bigger size (2碼 for my 5 yrs old son is too small as he has a round body), so they charge me back the difference lar   

後領拉錬的價錢 should be $590, not $600 ar  :

linwailin 寫道:
Hi,yuetmama
我都係這段時間去的,我張單和件保暖衣都是寫著620元,但折咗是434元,而你那件都是前面拉錬,我諗他們應該計了另一件後領拉錬的價錢,因為我問過後領拉錬的保暖衣2碼是原價是600元折咗413元,所以我諗........。
我仔仔都係五歲但好瘦又唔係好高,所以2碼很啱身。

My kid is nearly 5 and his size is 2.  I bought 前面拉鍊 at $434 and the pants at $280 from Diving Adventure.

Yes, 前面拉鍊係貴d, but is convenient to take off for my big head kid.

今日去到買左件 goma wet suit $200, 短袖 aeroskin ,但買唔到長袖前拉鍊,因為無晒4碼。我多數會

I saw this from Yahoo :

Look like one pc is better than 2 pcs wor :

http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b5017927

any comments ?
‹ 上一主題|下一主題