用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想問潛水連身衣或保暖衣比較暖呢?
樓主: linwailin
go

想問潛水連身衣或保暖衣比較暖呢? [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 想問潛水連身衣或保暖衣比較暖呢?

HuiTung 寫道:
教練話冬天d水溫會相對提高, 問題係上水果下.  睇下佢學成點同天氣.

我都有問過教練, 係冬天學, 要點樣著先暖, 教練話唔使買mug, 冬天有暖水, keep 住游唔會涷, 最涷係上水個陣, 要預備條大毛巾包住佢, 另亦問過一個已經係操水的小朋友家長, 佢話佢個囝唔著件保暖衣, 阿囝話好熱喎! 零願游完即跑入去更衣室!

舊年亞女著one piece tyr短袖放學操水都夠暖, 好似cy101咁講,keep 住游唔會涷. 起身立即披毛巾衣, 不用著得太誇張. 我個人覺得tyr的質地麻麻, 只可穿一季.
但如果冬天係學校上PE游泳堂玩水,而不是可以在水中keep 住游, 真係要著暖D先夠.

昨天諗清楚都係決定買件長袖的aeroskin,今日去買時,我再問清楚他們,應該買邊件才會暖啲,他們說如果在室內游就買aeroskin,如果怕凍入面可加件泳衣,但不是防曬衣,他們講泳衣料和防曬衣啲料係唔同喎!咁著都夠暖;而室外就潛水衣料(Goma)會暖啲,如果小朋友成日企係度唔游,就最好買潛水料好啲,但件衫就會浮起,所以要睇吓小朋友邊樣適合啲!我仔仔是游室內,而且我又嫌潛水衣會浮起,所以都係買咗aeroskin。

今日去太平洋,所有Goma短袖保暖衣one piece不論size一律$200.打電話給教練,佢話扺叫我即買,佢話佢幫我買tyr都要 $200幾,教練話aeroskin都可以買,但一set折實都600幾佢認為不必要.

請問太平洋係邊度? 可否給個地址我!

thank you

yan 110
:lalala:

linwailin,

Have I meet you yesterday afternoon?  The sales told me the same opinion in the Jordon shop wow   I finally bought a 長袖的aeroskin保暖衣 at $413 (30% of original price at $590). No further special discount for BK members.

linwailin 寫道:
昨天諗清楚都係決定買件長袖的aeroskin,今日去買時,我再問清楚他們,應該買邊件才會暖啲,他們說如果在室內游就買aeroskin,如果怕凍入面可加件泳衣,但不是防曬衣,他們講泳衣料和防曬衣啲料係唔同喎!咁著都夠暖;而室外就潛水衣料(Goma)會暖啲,如果小朋友成日企係度唔游,就最好買潛水料好啲,但件衫就會浮起,所以要睇吓小朋友邊樣適合啲!我仔仔是游室內,而且我又嫌潛水衣會浮起,所以都係買咗aeroskin。

Dear all,

Here are some of my opinions on  潛水連身衣或保暖衣:-

1. 潛水衣 is warmer but have floating effect (hinder the kids to learn float)
2. if indoor, warm air & water, can consider 保暖衣 which is pretty enough
3. if outdoor, of course 潛水衣

4. the main point is whether the kid is beginner or good swimmer; if is just beginner, waiting time > swimming time, of course, need to keep warmer lar, then  保暖衣 is enough,

if for good swimmer, keep swimming for the whole 1 hr lesson, I personally think 保暖衣 or even a 保暖vest or those TRY vest or even just swimming suit will be OK, but need to consider if long sleeve may hinder their swimming.

5. no matter what you wear, a thick & big towel to wrap whole body after coming out from water is important
6. of course, drink hot water (or ginger water) before & after swim is good to keep warm lar

7. for 連身衣, pls consider the problem of going washroom during the swimming lesson (esp. for beginners, they always go gar), it will be stiffy cold & trouble gar   

Hope you all find suitable warm keeper for your kids and let them enjoy swimming in the winter!   

yuetmama,

Thank you so much for the useful info.  For point 5, I am told that it is better to use 風褸 instead of towel.  It is because when the towel absorbs the water, it makes the body much colder.  Please correct me if I am wrong.

Hi,yuetmama
我都係昨日下午去買的,剛剛有一位媽咪在買aeroskin長袖保暖衣,唔知會不會是你,我買咗2碼長袖折咗都要434元,咁你平過我咪即係1碼!,你小朋友係唔係好細,因為我見1碼係好細件,要好細個先著到的。
我今次都有問BK members有冇再折,他們都說沒有。

HuiTung,

Will the 風褸 keep warm ley?    Sorry that I have not heard & tried this.  Yesterday the Jordon shopkeeper just introduced an adult jacket like thick fleece & she said that was after coming out from water wow, keep warm very good.  But I have not checked if there was kid's size.

In special cold days (last time <10'C), I wrapped my girl's body with towel + my fleece overcoat.   I think it will not last long as all kids will rush to washroom to get bath gar.  When queuing in the washroom, I gave warm water to my girl...then she said she was much warmer lar.

linwailin,

eeee....I was there at ~ 3:20 pm gar wow.  : I also bought 2碼aeroskin長袖保暖衣 with zip in the front折咗都要413元 jar wow, seems yours is 600 x 70% = $434 lar  

Have you checked the size yet?  The  2碼 seems too tight for my 5 yrs old boy, I need to change a bigger one lar.

醒目開學勳章

防水風褸, good idea, 有個問題困擾咗我好耐, 就係更衣室前個水閘, 每次入去都會弄濕條大毛巾, 好凍呀ma, 但入到去未必即刻沖到涼, 有時多人到要排隊, 真係要買番件先.

九龍佐敦志和街13號地下(佐敦地鐵B2出口,出了地鐵後直行轉左,便是志和街)
電話 27719195

yan110 寫道:

thank you

yan 110

yuetmama,

Thank you for your explanation ar ..  

今日呢間公司起蘋果賣左成版廣告, 你地得閒睇下啦 !

yan110 寫道:

thank you

yan 110
[/quote]
該用戶已被刪除

請問係邊板 ? 揾極都揾唔到。thanks!!
sadsam 寫道:
今日呢間公司起蘋果賣左成版廣告, 你地得閒睇下啦 !

[quote]
yan110 寫道:

thank you

yan 110
[/quote][/quote]

近副刊嫁..... 一張normal 報紙一邊全版就係......
X1.版 >>>>> 油尖旺分區廣告

MIMI&LONG
你好!件長袖保暖衣是半身的,但也有保暖褲,因為我仔仔也是初學,而且又氣管敏感,我見有折扣,所以買定睇吓遲些需不需要著。我昨天再問他們,他們說游室內著aeroskin夠暖,如果是女孩子就可著件泳衣在裏面會再暖啲,記得唔好著防曬衣在裏面會越游越凍的,但游室外和初學者或企係度多過游就最好著件潛水衣連褲,但缺點就是件潛水衣很浮,唔方便。因為我也是游室內,最後也是決定買了長袖保暖衣,其實短袖的袖口都去到手肘位,同著長袖都相差無幾,不過游起來,有袖始終都係冇咁好游,但為了暖啲沒有辦法。而且長袖容易著和除,短袖濕咗真係幾難除,因為要著得貼身才會暖,如果不是便沒有作用。嚟緊天氣又開始涼,我諗買長袖就會適合啲和方便啲!

Hi,yuetmama
我都係這段時間去的,我張單和件保暖衣都是寫著620元,但折咗是434元,而你那件都是前面拉錬,我諗他們應該計了另一件後領拉錬的價錢,因為我問過後領拉錬的保暖衣2碼是原價是600元折咗413元,所以我諗........。
我仔仔都係五歲但好瘦又唔係好高,所以2碼很啱身。
‹ 上一主題|下一主題