用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想問潛水連身衣或保暖衣比較暖呢?
樓主: linwailin
go

想問潛水連身衣或保暖衣比較暖呢? [複製鏈接]

Re: 想問潛水連身衣或保暖衣比較暖呢?

thx
linwailin 寫道:
bgirl2
其實他們這星期做緊7折,我昨天買的時候唔記得問他們係bk會員會不會再有折,我記得對上一次買都有折然後說是bk會員他便再給折扣,所以就收了我315元,如果你去買,記得問吓他們,可能會再平啲!

醒目開學勳章

linwailin ,

Thanks for your information!

linwailin ,
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_463.gif[/img]

我lunch 剛剛去買左一件, 原價$620有7折, 長袖, 只有3隻色........ 我去時剛有另一個媽咪入來, 話佢個女都係用呢隻禾, 好好用, 宜家個女大左要買大一個碼. 但已經冇佢要果隻色lu.

linwailin 寫道:
yuetmama  & peachtea
315元是短袖高領有少少抓毛在裏面的保暖衣,但不是潛水衣,長袖就唔知幾多錢,你可以先打電話問清楚,
地址 九龍佐敦志和街13號地下(佐敦地鐵B2出口,出了地鐵後直行轉左,便是志和街)
電話 27719195
:-? ;-) 8-) :-P :-? ;-) 8-) :-P :-? :-P

cher_mummy,

$620有7折, 長袖, 只有3隻色>>i.e $434 lar wow, is it 高領有少少抓毛在裏面的, the zip is at the back gar?  

醒目開學勳章 王國長老

e? 我女女件aeroskin, 係長袖不過頸後有拉鍊(約6吋), 可能係舊款      今晚返去睇清楚先
另外, 多謝你個地址 香港果間地址, 我仲check緊(駱克道, 近入境署天橋), check到我會即刻post上黎
今晚我都要stocktake一下先....

My girl's one was as yours, bought 2 yrs ago.

Charlotte_mom 寫道:
e? 我女女件aeroskin, 係長袖不過頸後有拉鍊(約6吋), 可能係舊款      今晚返去睇清楚先

yes, 差不多喇~ 但個拉鍊係起前面禾!
:-? ;-) 8-) :-P :-? ;-) 8-) :-P :-? :-P

各位

我想問我仔仔四歲,學緊bb游泳班,有o考喘,著長袖定短袖好啲呢? tks

linwailin,

Thanks for sharing.  

hi

如果有香港地址可以買到保暖衣可否告知, 因我都想幫囡買件

thank you

yan 110
:lalala:

kkkylie
我覺得長袖好啲,因為短袖保暖的拉錬在領後,而且拉錬很短,又要著得好貼身,再加上濕咗都幾難除,但長袖拉錬就在前面較為方面,可以拉開成條拉錬,會方面很多,如果你仔仔有哮喘,咁我覺得你買長袖會好啲。可以暖啲又除得快啲,冇咁易冷親,有其他媽咪教,游之前比些暖水或薑水給小朋友飲,會暖些冇咁凍,我仔仔五歲佢都係氣管敏感,諗著繼續學游水,所以我都打算再買件長袖給他,再加條保暖褲,我諗都夠曬暖!

除左穿著較麻煩外, 聽講著短袖比著長袖應該游得好d, 手臂伸展好d.  我仔教練議買短袖, 大家有何高見  

HT,
游水來講通常教練會建議買短袖,短袖可以比手有自由的活動空間.如果小朋友在水裹有活動,之後不會覺得凍. 但拉錬在後面很唔方便,小朋友好多時唔識自己拉.除非有人幫手.我想買保暖ONE PIECE短袖比個女(舊年佢用TYR),但絕不會買拉錬在後面泳衣.有冇其他牌子建議?

我上次都去過灣仔..想買保暖衣..但個sales話初學唔好用喎..因為著左會浮起...好難學喎..
跟住我去番大力問..佢地都有得賣..3佰幾短袖連身..但又係唔建議我買...
所以我都係唸住買背心款就算...
室內應該唔會好凍

linwailin

吾該哂

我仔仔0係室外泳池學游水, 仲要朝早游, 好凍呀!
啱啱想買保暖衣, 好彩有你0地0既資料.
你0地小朋友係咪10月後會繼續學, 定會停0左到夏天先呢? 我驚冬天0係室內泳池游會太凍.
ArgusMum,
Hi! 又0係度撞到你0刺!

TINGMUM & other mums,

愈看愈頭痕   咁TYR暖嗎?  浮嗎?  我仔件Goma one-piece也是拉錬在後面的.  另我見Aeroskin有隻叫Neoprene, 據稱係最好的heat insulator, 但好似得vest ...   

教練話冬天d水溫會相對提高, 問題係上水果下.  睇下佢學成點同天氣.

剛剛買咗件Aeroskin長袖比亞囝, 有7折, $400多元, 間舖頭響銅鑼灣專賣潛水用品,tel:2572 2138. 係亞囝游泳教練介紹, 有多款式, 大家可以睇一睇.
‹ 上一主題|下一主題