用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油麻地天主教小學(海弘道)交流區
樓主: mercury16
go

油麻地天主教小學(海弘道)交流區 [複製鏈接]

Re: 油麻地天主教小學(海弘道)交流區

keikeipig,

網上又寫漏幾樣功課      
可能下星期網上1D班會沒有功課做       

keikeipig 寫道:
Emmy 媽 :

我地果班網上又只得一樣功課啦!   

keikeipig,

剛剛己經收到妳的email,非常清楚的1D班聯絡表呀          真係勞煩哂妳喇~ths~ths
另外英文功課寫penmanship個度唔係寫妳話個d字呀,係寫9句英文句子呀,我scan左張紙給妳,妳收email丫

mercury16,

乜你咁遲呀
不過12:00完0左之後我0地班家長仲係度傾計傾到12:45先走 我0地個班好似似家長交流會多d
mercury16 寫道:
keikeipig,

去大陸旅行學校安排架!去到咁遠俾我真係唔知去唔去好.

fyhui,

星期六過日我記錯時間返學校 ,差唔完我先到,記咗12:00開始,想問吓大概講咗D乜,我已知考試評估默書,其他就唔係咁清楚?thx

keikeipig,

今日咪有2份中文閱讀工作紙做既,第一輯乙部第3題,那一個是動詞<<---這題你個仔塡咩?我個女話先生話係c)條,我話"條"唔係動詞喎,"找"先係喎,佢又係咁話今日先生真係話"條"      你問下你個仔睇佢又點講
我個女訓0左覺,我而家先睇到綠色個張工作紙原來仲有後面,頭先睇漏0左只係做0左前面個頁,唯有明早早d起身叫阿女做埋去

阿女今日的午餐
南瓜肉碎+荷蘭豆+飯+橙橙

keikeipig,

佢前晚同大前晚都好夜訓,所以琴日放學返黎都己經想訓咁滯,佢係咁話好眼訓,我話唔訓得呀,今晚先早d訓啦,又要做功課又要去學琴,跟住食完飯沖完涼佢9點己經訓著0路
Emmy 媽 :

我阿仔答"b 找", 佢話老師話係b, 同係自己"林", .

你阿女咁早可以瞓, 我阿仔最早都要10:00啦~ 明早你會唔會帶呀女返學呀?

mercury16,

嘩~原來你傾到點幾添呀
好呀,包伙食,頂漢莎先~~哈哈~~         
mercury16 寫道:
emmy媽
我哋嗰班完咗都有家長留低同班主任傾吓小朋友,我就更加之要留低啦,自已又遲晒大到,我都同班主任講到點幾先走.

那老老實實講整得咁正,有冇得嗒食先 ,

帶完阿女返學啦~琴晚成晚失眠呀,係咁諗住阿女仲有一版閱讀功課未做........... 慘過以前自己欠交功課
今朝6點3就叫醒佢做功課     

今日阿女的午餐
洋蔥蕃茄肉碎+荷蘭豆+蛋炒飯+橙橙

keikeipig,

我今朝同媽咪,阿女去麥當當食早餐,跟住我行到學校對面就走喇,我媽咪帶阿女到學校門口
你通常會幾點到學校?你囝囝食唔食早餐?如果早我地可以約埋食早餐喎
你今朝同男班長定女班長媽咪傾到8點幾呀?你返工返邊區?
Emmy 媽 :

今日我都係學校個網前, 都見唔到妳ge? 我同班長媽咪傾到8點幾先走.

mercury16, fyhui,

你0地個班係咪都係明天中文科閱讀評估呀?!

meyonw,
請問中文科閱讀評估係咪同小朋友溫習中文書的內容?ths~

keikeipig,
你有無同囝囝溫閱讀?
究竟係咪係中文課文度出一d問題考呢?!

琴晚訓得唔好,今朝6點就起身,訓得3個鐘頭,而家個頭好痛,去訓番一個鐘頭先得,如果唔係阿女放學返黎同佢做功課時我實皮質醇偏高    我驚一陣我會好似前幾日0個個阿媽咁教女教到入廚房拎刀   
其實話時話我覺得老師們教一日書,個喉嚨真係幾辛苦,因為要大聲對住幾十人講咁多野,真係聲都沙埋呀!
我對著一個女教半日我都聲沙喉嚨痛呀   :evil:

keikeipig,

報告報告~頭先阿女放學話俾我聽你個仔今日做0左偪班長 報告完畢,要去做功課~~88
‹ 上一主題|下一主題