用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正06/07高班..........繼續傾
樓主: Alexismama
go

培正06/07高班..........繼續傾 [複製鏈接]

Re: 培正06/07高班..........繼續傾

Honey
   Yes  :evil:    

honey

二小姐出門未呀   

Honey
    Go ! Go!      
Alexismama 寫道:
honey

二小姐出門未呀   

honey

二小姐幾點上車架, 咁早出門     

呢兩日唔見左老友     

Honey:
   二小姐12:40p.m. 上車架  

Honey:
    又要喊驚 lu      
honey

呢兩日唔見左老友     

honey

咁校車唔係樓下呀, 咁早go ge   

係咪咁呀...........

[size=large]老)))))) 友)))))))), 你))))在))))何))))方))))呀)))))????

Heilai,老友
我係樹架        今朝我上極都上唔到梨架    琴晚Brian講教佢地ge英文老師係Ms.Sally     

老友

真係要喊驚先出嚟           

頭先應honey要求, 問左阿女, 佢話係 ms. shirley, 唔知係我聽錯定咩啦, 等我返去再聽清楚d先     

老友
或者可能係Brian d發音有問題架   :-|

老友

係honey話二小姐講唔到miss叫咩名, 我打電話返去問阿女架, 所以我聽錯都未定架, 等我今晚返去再問下佢先   

honey話乜鬼都有叫shirley架咩      比佢笑c     

honey 唔好       

老友

阿女weekend無做老師好, 老師早, 尋日返嚟話我知要做   

我問佢, 你係果頁上面有無寫日期呀?? 佢答: 無。 我咪話咁mami唔會知道你要做架bor, 你要自己留心d先得架。  但佢又好醒咁friday我一放工佢已做好兩頁, 同我講做好左功課, 我仲讚佢叻, 自已做好功課, 點知.....     

仲有呀, friday又比老師話忘帶手帕, 我問why?? 佢話姐姐無比佢, 我問工人, 工人話有, 係書包搵到喎     唉.. 呢個女都係大頭蝦架啦, 我同佢講, 佢k3大個女, 姐姐唔會跟佢返學, 要自己檢查好要帶ge嘢才出門, 如果係袋搵唔到手巾, 同老師講, 請等一等, 再搵下書包睇下搵唔搵到, 其實佢試過好多次係自己係校車用完, 放左入書包, 到老師檢查時就話無帶。   

上年仲好笑, 有次校車ee見佢出哂汗, 用條手巾幫佢zip背脊, miss lau檢查時, 佢話搵唔到, 返嚟又係忘帶手帕, 其實條手巾就係背脊度, 返ok先同我講, 話好唔開心    , 我咪話咁你搵到就同老師講出原因, 請老師可否比返紅兔仔你嗎     唉.... 我對呢個女d大頭蝦事件都無計架啦       唯有等佢錯多幾次, 加深記憶啦     

老友
係呀,而家唯有靠佢地自己,我地要學放手架啦

老友

想唔放都唔得啦, 唔通唔做返去幫佢檢查咩 :-|  :-|  :-|

今朝係cam見佢著住對長socks, 我打返去問佢, 佢話佢like咁樣, 我話學校只可穿短socks, 唔可以著長socks, 佢仲答我唔係長socks, 係短架, 因佢覺得stockings先係長, 咁我唔同佢爭辯, 就話, 咁你試下咁樣著返學, 問下ms. lai可唔可以, 睇下今日有無紅兔仔, 佢即刻摺返對socks         

老友

閃啦   

Morning

老友
好計     
咁你試下咁樣著返學, 問下ms. lai可唔可以, 睇下今日有無紅兔仔, 佢即刻摺返對socks         

喂...老友記...

係咪紅雨 KG 停課架 (我地下午嘛~~)? 我都唔記得哂 lu~~

彥媽
我都想confirm下呀   

Brian ma & 彥彥媽咪
  係咪紅雨 KG 停課架........Yes ! or Phone to school chech chech    
‹ 上一主題|下一主題