用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖羅撒小學!!!
go

聖羅撒小學!!! [複製鏈接]

聖羅撒小學!!!

請問聖羅撒小學是不是Band1小學?功課,測驗和考試是否很多。
另外聖羅撒小學每年大概有幾多%既小學生可以原校升中學?
請各位聖羅撒既家長分享一吓。

Re: 聖羅撒小學!!!

我都想知,15分有幾大機會????

我收到資料就20分一定可以第一輪收返,而15分就今年(06年)都有係第一輪收返。所以15分都有機會係第一輪就成功。 Sinyu,你既囡囡都係聖羅撒幼稚園讀?K3?
有無聖羅撒小學家長可以分享。
sinyu723 寫道:
我都想知,15分有幾大機會????

二十分一定入,十五分可以抽籤。
新校長非常積極,有很多新政策。今年更推出一體一藝計劃。課後可參加的活動多到不知怎樣選,女女樣樣也要參加,不知怎樣選擇,或許等詳細的通告出來再決定。
中學的保留學額的實際數目不少,但要看學生的全級成績和英文程度,因為聖羅撒中學是英中。要考多少名才可入中學,我也想知,知道的家長請告訴我們。

thx   
wtmaggie 寫道:
新校長非常積極,有很多新政策。今年更推出一體一藝計劃。課後可參加的活動多到不知怎樣選,女女樣樣也要參加,不知怎樣選擇,或許等詳細的通告出來再決定。
中學的保留學額的實際數目不少,但要看學生的全級成績和英文程度,因為聖羅撒中學是英中。要考多少名才可入中學,我也想知,知道的家長請告訴我們。

Bingo ! Are u St. Rose Parent too ?

我的女女也是讀2B.

我的女女也是讀2B.

真好, 以後多多聯絡 !
‹ 上一主題|下一主題