用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進
go

開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進 [複製鏈接]

開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進

HI all mums,

開學喇, 學校發生了甚麼事, 現在仔仔女女大個可以表達多點了.  

Dominic,
你今朝遇見彥彤, 她有沒有跟你打招呼呢? 我還未知道她進了那一組啊.

版主

Re: 開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進

K2A 伍恩彤到

彥彤話今日無分到組, 可能她無留心上堂.
佢唔知自己跟邊個老師.

淨係話派了五本書(放在家中), 老師請食野和無功課做.

你們的小朋友呢?

版主

芝娃娃
恩彤未返到屋企

彥彤同daddy講, 老師要她帶相, 但不是參加了影相計劃便不用帶相嗎? 我沒有準備啊.

請問有沒有人知道?

Hi Chiwawa,
I greeted Yin Tung this morning and she greeted me in return with a smile.  

芝娃娃

上星期家長日話今日要帶一張相要來做接送証, 是urgent 要的, 所以就算參加了影相計劃都要帶一張相.

浚彥都係話無分組, 佢話依家k2大個仔唔使分組喎, 都唔知係唔係?

ChunYinMa,

啊..原來如此, 唔該晒.

我問彥彤跟邊個老師, 她說有好多個老師, 所以連跟邊位老師都未知.

版主

問老師:
恩彤係跟黎老師
唔似 K1 咁,分米奇,高飛...組,係分 1,2...組

問恩彤:
佢話跟陳老師
佢話佢係第1組,因為佢排第1

弊啦,我以為坐校車唔駛做接送證,拿起手都無近照添o家

芝娃娃

浚彥話有彭老師, Ms Chan & Ms Lai,佢話無分組, 不過佢又話同梁睿明一組, 唔同吳景熹一組. 咁我估佢係跟彭老師. 

Hi ChunYinMa,
Nice to hear that ChunYin and Dominic are same group.

HIHI

話咁快又開左學..乜天軍去左a班呀? 賢賢個好朋友鄧凱林都去左a班...點解要調呢?  

係呢,b班鄭老師係咪冇做.家長會都唔見佢既? 想問a班d老師係咪同上年一樣架?

吳景熹報上:
K2是分

欣浠加入了b班是何老師和李老師,她數7個以前A班的同學仔名.佢話其他小朋友係新的,佢唔識喎.明天是否只帶手冊,我有點懷疑浠浠的說話呢

hi all mum,

天軍今日第一天番學,佢問点解d嘢亂曬龍,A班會在2樓,唔喺1樓,自己由B班又轉了去A班!

上次家長日我問過陳老師,將兩班打散是由於B班的年齡分佈不平均,女大仔細,所以要mix吓!

我問天軍边個做佢班主任,佢話唔知,佢坐边組,又話唔知,今日番學做乜,佢話聽黎老師講嘢,陳老師和彭老師冇講嘢,好悶,都係鍾意1B課室,因有嘢玩!

1B的鄭老師冇做了,好似話辭工照顧女女!

我今日收到校車費袋,竟然由$380加到$480,車程冇變,但加得如此多,你們有無加校車費?

各位, 請打開手冊第11頁, 上部由誰簽名, 那就是你的小朋友的班主任了, 未來一年你可以找該位老師了解你小朋友在學校的情況

黎老師雖然嚴, 但經驗最豐富, 好多小朋友最喜歡她, 她可以說是k.2班的in charge

Lion King,

天軍的班主任是黎老師!

你的小朋友是否讀K3?要選校了,有什麽心水?   :

沙田區校車沒有加價,因知道汽油加價開學前問過司機,
他說學校不批准加價,所以只好收回原價HK$750.00

問賢賢尋日返學仲過d乜.佢話返學,跟住執書包放學.....中間果d佢skip晒..只係記得有小朋友請佢食餅喎......真係想知下佢係學校做過乜都唔得..   

天軍好好笑喎...話d

版主

我地校車費無加

恩彤都係黎老師
‹ 上一主題|下一主題